Σε ομόλογο με κουπόνι κάτω από 7% στοχεύει η Alpha Bank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ομόλογο με κουπόνι κάτω από 7% στοχεύει η Alpha Bank
Τρίτη κατά σειρά η Alpha Bank σε έκδοση ομολόγου για ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης. Κατακόρυφη πτώση των αποδόσεων.

Ομολογιακή έκδοση Tier II έχει στα «σκαριά» η Alpha Bank, με σοβαρές πιθανότητες το κουπόνι να διαμορφωθεί κάτω από το 7%, όπως αναφέρουν στο insider.gr χρηματιστηριακές πηγές.

Χρονικά, η έκδοση της Alpha Bank αναμένεται έως το τέλος του έτους και θα είναι μετά βεβαιότητας η πιο «φθηνή» σε όρους απόδοσης μεταξύ των τραπεζικών εκδόσεων. Θυμίζεται ότι πρώτη έσυρε τον «χορό» των ομολόγων Tier 2 η Τράπεζα Πειραιώς τον Μάιο με κουπόνι 9,75% και δύο μήνες αργότερα ακολούθησε η Εθνική Τράπεζα με κουπόνι 8,25%.

Έκτοτε, βέβαια, τα spreads των ελληνικών ομολόγων έχουν αποκλιμακωθεί θεαματικά, με το 10ετές να κυμαίνεται κάτω από το 1,40%. Την ίδια ώρα, τα επιτόκια της Ευρωζώνης υποχωρούν σε ακόμη πιο αρνητικά επίπεδα, γεγονός που καθιστά τους ελληνικούς τίτλους ιδιαιτέρως ελκυστικούς στους επενδυτές εντός και εκτός συνόρων.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα εταιρικά ομόλογα έχουν πάρει «φωτιά» , με τα Ελληνικά Πετρέλαια να λαμβάνουν τη σκυτάλη για άντληση 300-400 εκατ. ευρώ έως το τέλος του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τους χρηματιστηριακούς αναλυτές, υποψήφιοι στην «ουρά» είναι, επίσης, ο ΟΠΑΠ αλλά και η ΔΕΗ -πιθανότατα το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider