Πωλητήριο στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια βάζει η Eurobank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πωλητήριο στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια βάζει η Eurobank
Το τρίτο κατά σειρά δάνειο, ύψους 30 εκατ. ευρώ, αφορά τις «Μαρίνες Ρόδου» και πωλήθηκε σε μικρό αμερικανικό fund.

Το τρίτο –κατά σειρά- κόκκινο δάνειο πωλεί η Eurobank, το οποίο αφορά στις «Μαρίνες Ρόδου», μεταβιβάζοντας τις απαιτήσεις της σε αμερικανικό fund που ενδιαφέρεται να τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά.

Το συγκεκριμένο δάνειο, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ εκταμιεύτηκε προς την Ιόνιο Κατασκευαστική το 2011, ωστόσο το έργο δεν ολοκληρώθηκε εγκαίρως και σύμφωνα με τις προδιαγραφές και το δάνειο καταγγέλθηκε.

Πληροφορίες της τράπεζας αναφέρουν ότι η πώληση κόκκινων επιχειρηματικών δανείων εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της τράπεζας για δραστική μείωση των NPEs, παράλληλα με τις τιτλοποιήσεις Cairo και Pillar (η πρώτη βρίσκεται σε εξέλιξη, η δεύτερη έχει ολοκληρωθεί) και τις διαπραγματεύσεις με την PIMCO.

Σημειώνεται ότι τους προηγούμενους μήνες, η Eurobank ρευστοποίησε τα δάνεια Σαρακάκη και Μάνεση, σε μια συντονισμένη προσπάθεια να απεμπλακεί από τις χρονοβόρες διαδικασίες διαχείρισης των κόκκινων κοινοπρακτικών δανείων.

Επανειλημμένα έχει επισημανθεί η κωλυσιεργία στη συμφωνία μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών όταν πρόκειται για μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια όπου κάθε τράπεζα έχει διαφορετικές απαιτήσεις και εξασφαλίσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider