Μυλωνάς: Συζητάμε με την κυβέρνηση αλλαγή της ρύθμισης για τον ΛΕΠΕΤΕ

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μυλωνάς: Συζητάμε με την κυβέρνηση αλλαγή της ρύθμισης για τον ΛΕΠΕΤΕ
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΕΤΕ θα κερδίσει και τις δύο «μάχες».

Σε συζητήσεις με την κυβέρνηση, προκειμένου να τροποποιηθεί η διάταξη Πετρόπουλου που ψηφίστηκε για τον ΛΕΠΕΤΕ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, βρίσκεται η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Αυτό αποκάλυψε σε δηλώσεις του σε διεθνείς αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, διατυπώνοντας πάντως αισιοδοξία για την έκβαση των δικαστικών διαδικασιών.

Όπως εξήγησε, τον Δεκέμβριο αναμένεται να γίνουν δύο δίκες που αφορούν στον νέο νόμο, ο οποίος υποχρεώνει την Εθνική Τράπεζα να καταβάλλει ετησίως 40 εκατ. ευρώ για πέντε έτη.

Η πρώτη αφορά στην ακύρωση του νόμου Πετρόπουλου, ώστε να μην επιβαρύνεται με πρόσθετες καταβολές προς το ΕΤΕΑΕΠ για την κάλυψη των επικουρικών συντάξεων, και η δεύτερη στην αμετάκλητη αναγνώριση (με απόφαση του Αρείου Πάγου) ότι η τράπεζα δεν έχει την υποχρέωση να καλύπτει τα ελλείμματα του ΛΕΠΕΤΕ, ώστε να πληρώνονται οι επικουρήσεις με βάση τον κανονισμό του Λογαριασμού.

Ο κ. Μυλωνάς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΕΤΕ θα κερδίσει και τις δύο «μάχες», ωστόσο, διευκρίνισε ότι επιδιώκεται ήδη νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει ένα πιο ευνοϊκό καθεστώς για την τράπεζα.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα του νόμου Πετρόπουλου δεν εστιάζεται στο ύψος των πρόσθετων εισφορών που υποχρεούται να καταβάλει η Εθνική Τράπεζα, αλλά στις προβλέψεις που θα πρέπει αυτή να λάβει βάσει του IFRS9 οι οποίες ανέρχονται σε 200 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider