Δάνεια σε εταιρείες με τζίρο άνω των 2 εκατ. δίνει η Praxia Bank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δάνεια σε εταιρείες με τζίρο άνω των 2 εκατ. δίνει η Praxia Bank
Από τον Σεπτέμβριο, η ψηφιακή τράπεζα θα προσφέρει και προϊόντα λιανικής τραπεζικής, όπως καταθέσεις και καταναλωτικά δάνεια.

Με δανεισμό των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων εγκαινιάζει τη δραστηριότητά της η Praxia Bank, η πρώτη αμιγώς ψηφιακή τράπεζα που αναμένεται να ανοίξει τη βεντάλια των προϊόντων της μετά το φθινόπωρο.

Πριν λίγες ημέρες, εμπλουτίστηκε με περιεχόμενο ο ιστότοπος της τράπεζας, δίνοντας μια μικρή γεύση του προσανατολισμού και της αφετηρίας των εργασιών της -τουλάχιστον το πρώτο διάστημα. Στα προϊόντα που παρέχοντα στις επιχειρήσεις περιλαμβάνεται κεφάλαιο κίνησης, συμπεριλαμβανομένου factoring και επενδυτική χρηματοδότηση (investment finance).

Σημειώνεται ότι ήδη από τον Μάρτιο, η Praxia προσφέρει χρηματοδότηση σε μεγάλες επιχειρήσεις (corporate), ενώ από τον Σεπτέμβριο θα προσφέρει και προϊόντα λιανικής τραπεζικής, όπως διευκρίνισε το insider.gr σε επικοινωνία που είχε με την τράπεζα. Θυμίζεται ότι για τη χρηματοδότηση των χορηγήσεων, η τράπεζα έχει συνάψει συνεργασία με τη γερμανική πλατφόρμα online καταθέσεων Raisin και ήδη η ανταπόκριση είναι πολύ ικανοποιητική, αναφέρουν πηγές της τράπεζας.

Τα τρία βασικά κριτήρια που διέπουν τη χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις είναι:

• Κύκλος εργασιών άνω των 2 εκατ. ευρώ
• Βιβλία τρίτης κατηγορίας, δηλαδή Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕ)
• Διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία τουλάχιστον τριών ετών

Ταυτόχρονα, λανσάρει και προϊόντα retail και, συγκεκριμένα, προθεσμιακές καταθέσεις, προσωπικά δάνεια, ασφαλιστικά προϊόντα και εκτέλεση καθημερινών τραπεζικών εργασιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει αναρτήσει στον ιστότοπό της, η Praxia εστιάζει στην πλήρη ψηφιοποίηση των τραπεζικών εργασιών, ώστε ο πελάτης να μην χρειάζεται να μεταβεί στο κατάστημα αλλά να εκτελεί όλες του τις λειτουργίες από τον υπολογιστή, το κινητό ή το tablet του.

Για να καταστεί, βέβαια, αυτό δυνατό, θα πρέπει να υλοποιήσει εφαρμογές digital onboarding, δηλαδή άνοιγμα λογαριασμού νέων πελατών μέσω ειδικής εφαρμογής με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Τέτοιου είδους εφαρμογές υλοποιούν ψηφιακές τράπεζες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, όπως η Revolut και η N26, αλλά όχι κάποια από τις ελληνικές τράπεζες, τουλάχιστον για την ώρα.

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη έμφαση δίνει η Praxia Bank στην ασφάλεια των συστημάτων και στην εγγύηση των καταθέσεων μέσω του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider