Fund ενδιαφέρεται να επενδύσει σε ελληνική τράπεζα

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fund ενδιαφέρεται να επενδύσει σε ελληνική τράπεζα
«Πρόκειται για επενδυτή με το προφίλ/εκτόπισμα του Πρεμ Γουάτσα, η τοποθέτησή του στη χώρα μας στέλνει πολύ ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης», αναφέρει πηγή με γνώση των διαδικασιών.

Ευρωπαϊκό fund που έχει ήδη παρουσία στη χώρα μας βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά του πλειοψηφικού μεριδίου σε μικρή ελληνική τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Πηγές με γνώση των διαδικασιών αναφέρουν ότι οι εν λόγω επενδυτές «κοιτάζουν ήδη δύο χρόνια να επεκτείνουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα». Οι πρόωρες εκλογές που οδήγησαν στον σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης ήταν αυτό που περίμεναν για να προχωρήσουν στην επένδυση που εξέταζαν στον εγχώριο χρηματοοικονομικό κλάδο.

«Πρόκειται για επενδυτή με το προφίλ/εκτόπισμα του Πρεμ Γουάτσα, η τοποθέτησή του στη χώρα μας στέλνει πολύ ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης, ιδίως μάλιστα επειδή αφορά στον τραπεζικό κλάδο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κρίσης και έχει υποστεί σημαντικές απώλειες», αναφέρει η ίδια πηγή. Πρόκειται για fund με μακροπρόθεσμο ορίζοντα που ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα και ήδη δραστηριοποιείται στον ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό κλάδο έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες από τον SSM.

Εκτός από τη συγκεκριμένη επένδυση, όμως, το fund εξετάζει με ενδιαφέρον τοποθετήσεις στην αγορά ακινήτων με έμφαση στα εμπορικά ακίνητα. Ενδιαφέρεται, όμως, και για συμμετοχές/εξαγορές εταιρειών και ήδη έχει εξαγοράσει χαρτοφυλάκιο υγιών και προβληματικών δανείων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider