Στην Εθνική πάει ο Γκίκας Χαρδούβελης – Η θέση που θα κατέχει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Εθνική πάει ο Γκίκας Χαρδούβελης – Η θέση που θα κατέχει
Η θέση για την οποία προαλείφεται ο Γκίκας Χαρδούβελης δεν υπάρχει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα συσταθεί για τον ίδιο.

Καθήκοντα Senior Independent Director στην Εθνική Τράπεζα αναμένεται να αναλάβει, μετά από σχετική πρόταση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο Γκίκας Χαρδούβελης, πρώην υπουργός Οικονομικών που έχει διατελέσει σε κομβικές θέσεις του τραπεζικού κλάδου.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω θέση δεν υπάρχει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα συσταθεί αποκλειστικά για τον Γκίκα Χαρδούβελη.

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναμενόταν πως θα προχωρούσε σε κίνηση ματ, «πατώντας πόδι» στην Εθνική Τράπεζα, με κύριο αίτημα τη βελτίωση της εταιρικής της διακυβέρνησης, το οποίο «εισακούστηκε» με την παραίτηση τεσσάρων μελών από το διοικητικό της συμβούλιο –ένα εκτελεστικό και τρία μη εκτελεστικά.

Κατά τις πληροφορίες, η θέση του κ. Χαρδούβελη θα είναι κρίσιμη, καθώς δύναται να τονώσει την αποτελεσματικότητα των ανεξάρτητων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider