Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Piraeus Bank Bulgaria από τη Eurobank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Piraeus Bank Bulgaria από τη Eurobank
Η Συναλλαγή ενισχύει τη θέση της Postbank στη Βουλγαρική τραπεζική αγορά με pro-forma μερίδιο αγοράς άνω του 10%.

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Piraeus Bank Bulgaria AD («PBB»), θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς, από τη θυγατρική της Eurobank στη Βουλγαρία, Eurobank Bulgaria AD («Postbank»), ανακοίνωσε η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. («Eurobank»), σε συνέχεια λήψης των σχετικών εποπτικών εγκρίσεων.

Η Συναλλαγή ενισχύει τη θέση της Postbank στη Βουλγαρική τραπεζική αγορά με pro-forma μερίδιο αγοράς άνω του 10%, κατατάσσοντάς την στην τρίτη θέση βάσει συνολικών δανείων και με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα.

Από σήμερα, οι Πελάτες της PBB θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες από το ίδιο δίκτυο εξυπηρέτησης και στο προσεχές μέλλον, εντός του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η λειτουργική ενοποίηση, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα χρήσεως του εκτεταμένου δικτύου καταστημάτων της Postbank.

Ο κ. Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Group Chief Οperating Οfficer (COO) και Διεθνείς Δραστηριότητες της Eurobank δήλωσε: «Η απόκτηση της PBB αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην υλοποίηση της στρατηγικής μας να επικεντρωθούμε σε αγορές στις οποίες μπορούμε να έχουμε ηγετική θέση. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους πελάτες και το προσωπικό της PBB στον Όμιλό μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε εις πέρας, το συντομότερο δυνατό, την πλήρη ενοποίηση των δύο τραπεζών, που θα μας επιτρέψει να παρέχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση στους υφιστάμενους αλλά και σε μελλοντικούς πελάτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με ένα ισχυροποιημένο δίκτυο και ψηφιακές υπηρεσίες αιχμής. Δεσμευόμαστε για μια διακριτή συμβολή στην οικονομία της Βουλγαρίας».

Παράλληλα, ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς δήλωσε πως: «η Συναλλαγή αποτελεί το τελευταίο σημαντικό ορόσημο για την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, όπως συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Συναλλαγή έχει θετική επίπτωση στα εποπτικά κεφάλαια της Τράπεζας, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης και επανεστίαση στις κύριες τραπεζικές δραστηριότητες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider