Τράβηξε τη «σκανδάλη» για το ομόλογο των 500 εκατ. η Πειραιώς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράβηξε τη «σκανδάλη» για το ομόλογο των 500 εκατ. η Πειραιώς
Πιστή στις πρόσφατες δεσμεύσεις της, η τράπεζα σπεύδει να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις αγορές μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Την έναρξη των roadshow με επενδυτές προκειμένου να εξασφαλίσει κεφάλαια Tier II ύψους 500 εκατ. ευρώ ζήτησε η Τράπεζα Πειραιώς από την Goldman Sachs και τη UBS σύμφωνα με το Bloomberg.

Τηρώντας τις δεσμεύσεις που εξήγγειλε πριν από λίγες ημέρες, η διοίκηση της τράπεζας και ειδικά ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου, εκκίνησε τη διαδικασία άντλησης χρηματοδότησης από την αγορά με στόχο τη στήριξη των εποπτικών της κεφαλαίων. Η πιστοληπτική αξιολόγηση του τίτλου αναμένεται να διαμορφωθεί στο Caa3 για τη Moody’s και στο CCC για τη S&P, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο. Το βιβλίο προσφορών κλείνει τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η απόδοση της έκδοσης αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα του 9%, στην καλύτερη περίπτωση. Το βέβαιο είναι ότι η τράπεζα σπεύδει να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις αγορές μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών που έχει οδηγήσει την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου κάτω από το 3%.

Θυμίζεται ότι ήδη από πέρυσι, ο εποπτικός βραχίονας της ΕΚΤ (SSM) ζητά την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας. Σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση επιτεύχθηκε και με τη συμφωνία που ανακοίνωσε η Πειραιώς πριν από δέκα ημέρες για πώληση της διεύθυνσης διαχείρισης κόκκινων δανείων (RBU) στο σουηδικό fund Intrum, μέσω της οποίας θα εισπράξει τίμημα 328 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider