Τράπεζα Πειραιώς: Δεσμευόμαστε για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράπεζα Πειραιώς: Δεσμευόμαστε για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων
Η Τράπεζα διαβεβαιώνει ότι δεν έχει προς το παρόν ληφθεί συμφωνία συναλλαγής επί των μη εξυπηρετούμενων δανείων της και ότι αυτό θα ανακοινωθεί σε περίπτωση που συμβεί.

Στη χθεσινή παρέμβαση του υπεύθυνου Υπουργού για το Χρηματοπιστωτικό τομέα, Αλέκου Φλαμπουράρη, αλλά και τις φήμες για επικείμενη σύσταση Legacy Unit απαντά με σημερινή της ανακοίνωση η Τράπεζα Πειραιώς.

Η Τράπεζα διαβεβαιώνει ότι δεν έχει προς το παρόν ληφθεί συμφωνία συναλλαγής επί των μη εξυπηρετούμενων δανείων της και ότι αυτό θα ανακοινωθεί σε περίπτωση που συμβεί. Διαβεβαιώνει δε ότι, σε κάθε περίπτωση, δεσμεύεται για «την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και την προτίμησή της για επιχειρηματικές επιλογές με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και εργασιακή αποδοχή».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής και των εποπτικών δεσμεύσεών της, η Τράπεζα Πειραιώς εξετάζει σειρά επιλογών, σχετικά με τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού.

Με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Τράπεζα δηλώνει ότι δεν έχει ληφθεί από τα αρμόδια εταιρικά όργανα οποιαδήποτε απόφαση για σύναψη συμφωνίας σε σχέση με τον κλάδο διαχείρισης προβληματικών απαιτήσεων.

Η Τράπεζα γνωστοποιεί άμεσα όσες πληροφορίες για γεγονότα ή καταστάσεις την αφορούν και είναι ανακοινώσιμες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση, η Τράπεζα Πειραιώς έχει έμπρακτα αποδείξει τη διαχρονική δέσμευσή της στο σεβασμό και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και την προτίμησή της για επιχειρηματικές επιλογές με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και εργασιακή αποδοχή.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider