Ο Αλέξανδρος Μάνος αναλαμβάνει COO της Praxia Bank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Αλέξανδρος Μάνος αναλαμβάνει COO της Praxia Bank
Επικεφαλής Τεχνολογίας και Επιχειρήσεων της νέας ψηφιακής τράπεζας ανέλαβε το επί πολλά έτη στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο Αλέξανδρος Μάνος, γιος του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου, εντάχθηκε στην ομάδα της Praxia Bank, αναλαμβάνοντας τη θέση του γενικού επιχειρησιακού διευθυντή (COO) που παρέμενε έως σήμερα κενή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, η διευθύνουσα σύμβουλος Αναστασία Σακελλαρίου, με ανακοίνωσή στο προσωπικό της τράπεζας, χαιρέτισε την τοποθέτηση του κ. Μάνου επικεφαλής των τομέων Τεχνολογίας και Επιχειρήσεων και διευκρίνισε ότι θα αναφέρεται απευθείας στην ίδια.

manosΟ κ. Μάνος διαθέτει εμπειρία 25 ετών σε σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς όπως Salomon Brothers και Citigroup, ενώ από το 2007 εργαζόταν στην Τράπεζα Πειραιώς. Διετέλεσε πρόεδρος της Πειραιώς Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ και συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια θυγατρικών εταιριών του Ομίλου στο εξωτερικό. Από το Δεκέμβριο του 2012 έως και το Δεκέμβριο του 2013 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στη Γενική Τράπεζα, θυγατρική του Ομίλου Πειραιώς.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1989 στην εταιρεία British Gas-Midlands Research Centre. Το 1992 ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρία Salomon Brothers ως αναλυτής στο τμήμα Transportation & Infrastructure της Επενδυτικής Τραπεζικής. Εν συνεχεία, αφού εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στο αντίστοιχο τμήμα της Societe Generale, το 1998 επανεντάχθηκε στη Citigroup ως υπεύθυνος της Επενδυτικής Τραπεζικής αρχικά για την Ελλάδα και εν τέλει για την Ελλάδα, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και Βόρεια Αφρική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider