Καραβίας: Αμοιβαία επωφελής η συγχώνευση Eurobank - Grivalia

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραβίας: Αμοιβαία επωφελής η συγχώνευση Eurobank - Grivalia
Ο Φωκίων Καραβίας, CEO της Eurobank, χαρακτήρισε τη συγχώνευση «υψηλής απόδοσης» και «αμοιβαία επωφελή» για τους μετόχους και των δύο οργανισμών.

Το «πράσινο φως» από τη Γενική Συνέλευση έλαβε το σχέδιο μετασχηματισμού της Eurobank, το οποίο προβλέπει συγχώνευση με την Grivalia και ταχύτερη απομείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκλήθηκε σήμερα, Παρασκευή, με απαρτία, επικυρώνοντας το φιλόδοξο σχέδιο που ανακοίνωσε η τράπεζα τον περασμένο Νοέμβριο και στοχεύει να υλοποιήσει εντός του έτους.

Ο Φωκίων Καραβίας, CEO της Eurobank, χαρακτήρισε τη συγχώνευση «υψηλής απόδοσης» και «αμοιβαία επωφελή» για τους μετόχους και των δύο οργανισμών. Η συμφωνία ενισχύει την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας κατά 210 μονάδες βάσης, οδηγώντας τον αντίστοιχο δείκτη στα επίπεδα του 18,7%.

Όπως σημείωσε, θα συμβάλλει με 60 εκατ. ευρώ στα αποτελέσματα της τράπεζας, ενώ σημαντικά χαρακτήρισε τα οφέλη και για την ακίνητη περιουσία του ομίλου, καθώς η Grivalia είναι καταξιωμένη στον κλάδο αυτό.

Σε επίπεδο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η Eurobank βάζει τον πήχη στα 10 δισ. μείωσης φέτος, με τον δείκτη NPEs να υποχωρεί δραστικά στο 16% στο τέλος του έτους, από 37% στο τέλος του 2018.

Σε βάθος τριετίας, η τράπεζα έχει δεσμευτεί να επιτύχει μονοψήφιο δείκτη, στα επίπεδα του 8,8%, το οποίο θα σηματοδοτήσει την «επιστροφή στην ευρωπαϊκή τραπεζική κανονικότητα», όπως σημείωσε ο κ. Καραβίας.

Λίγο νωρίτερα «ναι» στη συγχώνευση με τη Eurobank είπαν και οι μέτοχοι της Grivalia, κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση. Όπως εκτίμησαν στελέχη της Grivalia, η διαδικασία της συγχώνευσης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider