Η Εθνική Τράπεζα ανάδοχος ομολογιακού δανείου 161,1 εκατ. της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Εθνική Τράπεζα ανάδοχος ομολογιακού δανείου 161,1 εκατ. της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Η εκταμίευσή της χρηματοδότησης θα πραγματοποιηθεί σταδιακά τα επόμενα πέντε έτη.

Την αναδοχή μακροπρόθεσμου κοινού ομολογιακού δανείου 161,1 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέλαβε η Εθνική Τράπεζα.

Η έκδοση αφορά τη μερική χρηματοδότηση της συμμετοχής της εταιρείας στην κοινοπραξία «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης Ανώνυμη Εταιρεία Παραχώρησης». Η τεχνική ολοκλήρωση της χρηματοδότησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2019, ενώ η εκταμίευσή της θα πραγματοποιηθεί σταδιακά τα επόμενα πέντε έτη, αναλόγως των αναγκών του έργου.

Σημειώνεται ότι στην κοινοπραξία συμμετέχει, εκτός από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο ινδικός όμιλος GMR Airports Limited και έχει σκοπό την κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και μελέτη, κατασκευή και χρηματοδότηση των οδικών συνδέσεων αυτού.

«Η αποκλειστική ανάληψη από την Εθνική Τράπεζα της χρηματοδότησης της συμμετοχής του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο έργο του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου Κρήτης, αποτελεί επιστέγασμα της στοχευμένης εταιρικής στρατηγικής της Τράπεζάς μας να πρωταγωνιστεί στην χρηματοοικονομική υποστήριξη νευραλγικών έργων υποδομής της χώρας», σχολιάζει ο κ. Βασίλης Καραμούζης, Βοηθός Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που με την υψηλή ρευστότητα και την εξελιγμένη τεχνογνωσία μας συμμετέχουμε έμμεσα στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Αναμένουμε ότι ο έργο αυτό θα έχει ιδιαίτερα θετικές προεκτάσεις στην ανάπτυξη των υποδομών και της αρτιότερης διασύνδεσης της ελληνικής περιφέρειας και των νησιών μας, καθώς και στην ευρύτερη αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο», προσθέτει ο κ. Καραμούζης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider