Στο «παρά πέντε» γλίτωσε τη βίλα του στο Κεφαλάρι, αξίας 1,6 εκατ. ευρώ, επιχειρηματίας που αιτήθηκε ένταξη στον Νόμο Κατσέλη και έλαβε την προστασία μόλις μία ημέρα πριν τον πλειστηριασμό.

Ο οφειλέτης, ο οποίος είχε έλαβε δάνειο 1 εκατ. ευρώ τη Millenium, έστριψε δια… των τραπεζών κατορθώνοντας να λάβει προστασία και δικάσιμο το 2023 στο Ειρηνοδικείο Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr. 

Επισπεύδουσα στον πλειστηριασμό είναι η Τράπεζα Πειραιώς έναντι απαίτησης 150.000 ευρώ. Εκτός από τη βίλα των 223 τ.μ., το οικόπεδο 1,5 στεμμάτων στο Κεφαλάρι περιλαμβάνει, επίσης, δύο πισίνες, έναν κήπο και δύο θέσεις στάθμευσης.

Αυτή είναι η κατάληξη μιας «οδύσσειας» πλειστηριασμών. Ο πρώτος πλειστηριασμός ήταν φυσικός και είχε προγραμματιστεί τον Νοέμβριο του 2017 αλλά ανεστάλη λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων. Η νέα προθεσμία που δόθηκε ήταν έναν χρόνο μετά, τον Νοέμβριο του 2018 αλλά και αυτός ανεστάλη, με αποτέλεσμα ο επόμενος να προγραμματιστεί για την προηγούμενη εβδομάδα και, συγκεκριμένα, στις 6 Φεβρουαρίου 2016.

«Πρόκειται για μια χαρακτηριστική περίπτωση οφειλέτη με οικονομική επιφάνεια, ο οποίος επωφελείται από το καθεστώς προστασίας της α΄κατοικίας το οποίο προορίζεται για τους οικονομικά ασθενείς. Αυτές τις στρεβλώσεις θέλουμε να αποφύγουμε με το νέο πλαίσιο προστασίας που θα αντικαταστήσει τον Νόμο Κατσέλη», επισημαίνει στο insider.gr ανώτατο τραπεζικό στέλεχος.