Αργεί η επίσκεψη του Ενρία στην Ελλάδα – Πρώτη «γεύση» στη Φρανκφούρτη

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αργεί η επίσκεψη του Ενρία στην Ελλάδα – Πρώτη «γεύση» στη Φρανκφούρτη
Ο νέος επικεφαλής του SSM δεν προλαβαίνει το Φόρουμ των Δελφών τον Μάρτιο, ωστόσο, αναμένεται να συναντήσει τους Έλληνες τραπεζίτες στις 24 Ιανουαρίου στη Φρανκφούρτη.

Δεν προλαβαίνει το Φόρουμ των Δελφών τον Μάρτιο ο νέος επικεφαλής του SSM, Αντρέα Ενρία, ο οποίος θα επισκεφθεί τη χώρα μας σε δεύτερο χρόνο προκειμένου να ανοίξει τα «χαρτιά» του για το κρίσιμο ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Όπως είχε αναφέρει το insider.gr, ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο διάδοχος της Ντανιέλ Νουί να συμμετέχει στο ετήσιο συνέδριο που λαμβάνει χώρα στις αρχές Μαρτίου, ωστόσο, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, το βεβαρυμμένο πρόγραμμα του κ. Ενρία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Στο Φόρουμ των Δελφών δεν μπορεί, μάλιστα, να συμμετέχει κανένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς τις συγκεκριμένες ημερομηνίες ισχύει «περίοδος σιωπής» (quiet period) για τους αξιωματούχους λόγω της επικείμενης συνέντευξης Τύπου της κεντρικής τράπεζας στις 7 Μαρτίου 2019.

Ωστόσο, μια πρώτη επαφή μεταξύ των Ελλήνων τραπεζών και του Επόπτη αναμένεται να γίνει στις 24 Ιανουαρίου στη Φρανκφούρτη, όπου θα μεταβούν οι τραπεζικές διοικήσεις για να παρευρεθούν σε συνέδριο με θέμα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPEs) στην Ευρωζώνη.

Ο Ιταλός αξιωματούχος ανέλαβε στις αρχές του 2019 τα ηνία της τραπεζικής εποπτείας και ο εγχώριος τραπεζικός κλάδος αναμένει με αγωνία να δει τις προθέσεις και τις γραμμές της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός για τη χώρα μας, η οποία εμφανίζει και το υψηλότερο ποσοστό NPEs (45% έναντι 3,5% στην υπόλοιπη Ευρωζώνη).

Ο Ενρία θα κληθεί στην αρχή της θητείας του να τοποθετηθεί σε κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, όπως το σχέδιο επίσπευσης της αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων (APS) που επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών και το πλαίσιο προστασίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που αναμένεται να αντικαταστήσει τον Νόμο Κατσέλη τους επόμενους μήνες -για τα οποία ο SSM έχει καθοριστικό θεσμικό ρόλο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider