Ψάλτης: Η εξυγίανση πρώτη προτεραιότητα για την Alpha Bank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψάλτης: Η εξυγίανση πρώτη προτεραιότητα για την Alpha Bank
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος διατυπώνει την αισιοδοξία του ότι η τράπεζα διαθέτει τα μέσα να αντεπεξέλθει στις αυξημένες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Στις προσκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Alpha Bank, καθώς και το σύνολο του εγχώριου τραπεζικού κλάδου, αναφέρθηκε με επιστολή του προς τους εργαζόμενους της τράπεζας ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Βασίλης Ψάλτης.

psaltisΟ κ. Ψάλτης ανέλαβε καθήκοντα επισήμως την 1/1/2019 παίρνοντας τα ηνία από τον Δημήτριο Μαντζούνη, τον οποίο μάλιστα ευχαρίστησε για τη «άνω των 45 ετών συνεισφορά του στην επιτυχή πορεία της τράπεζας και την ουσιώδη συμβολή του στην ενδυνάμωσή της, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, στα οποία ηγήθηκε κάτω από δυσμενείς συνθήκες».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, διατυπώνοντας πάντως την αισιοδοξία του ότι η Alpha Bank διαθέτει τα μέσα να αντεπεξέλθει με επιτυχία σε αυτές.

Όπως σημειώνει ο κ. Ψάλτης, «σε ό,τι αφορά στις ελληνικές τράπεζες, υπάρχει η προσδοκία από τους μετόχους, τους πελάτες και τις εποπτικές αρχές για ουσιαστική εξυγίανση των ισολογισμών, η οποία θα επιτρέψει στις τράπεζες να στηρίξουν πιο ουσιαστικά την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τις αναπτυξιακές της προοπτικές, μετά από μία μακρά περίοδο προσαρμογής».

«Έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε για τη δυνατότητα της Alpha Bank να αντεπεξέλθει στις ανωτέρω προκλήσεις. Εχέγγυα επιτυχίας στο εγχείρημά μας αποτελούν το ισχυρό αποτύπωμα της εταιρικής μας ταυτότητας στην ελληνική αγορά, τα υψηλά κεφάλαιά μας, που δίνουν ευελιξία στην ανάληψη πρωτοβουλιών, και, κυρίως, το εξαιρετικό προσωπικό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η πρώτη μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η τράπεζα είναι η εξυγίανση του ισολογισμού, όπου απαιτείται σημαντική μείωση των δανείων σε καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψη ότι σταδιακά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για πιο αποτελεσματικές δράσεις. Η δεύτερη μεγάλη μας πρόκληση είναι η ανάπτυξη των εργασιών, προσθέτει.

«Πρέπει να επιδιώξουμε με μεγαλύτερη έμφαση τη δημιουργία αξίας για τους Πελάτες, αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Για να επιτύχουμε στους στόχους μας, θεωρώ απαραίτητο να είμαστε εξωστρεφείς σε ό,τι κάνουμε και να δουλεύουμε ως ομάδα. Θα επιμείνω στο ΜΑΖΙ, το οποίο εισήχθη ως έννοια το 1976 από τον κ. Γιάννη Κωστόπουλο», επισημαίνει ο κ. Ψάλτης. «Θα επιδιώξουμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε, με βελτιωμένες υποδομές, αναβαθμισμένη εταιρική διακυβέρνηση και βέλτιστη διαχείριση των εσωτερικών διαδικασιών», καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider