Αποχωρήσεις στελεχών από την Praxia Bank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποχωρήσεις στελεχών από την Praxia Bank
Αποχωρούν το ένα μετά το άλλο υψηλόβαθμα στελέχη που είχε προσελκύσει η νέα τράπεζα από ισχυρούς παίκτες της αγοράς, όπως Eurobank, Alpha Bank και IBM.

Κορυφώνεται το μπαράζ αποχωρήσεων υψηλόβαθμων στελεχών από την Praxia Bank, το οποίο ξεκίνησε με την αποχώρηση του Σωτήρη Συρμακέζη από τη θέση του Chief Retail, Digital & Technology Officer στις αρχές Νοεμβρίου και έκτοτε έχει επεκταθεί και στην υπόλοιπη διοίκηση.

Τελευταίο παράδειγμα είναι η κ. Χριστίνα Γιαλαμά, η οποία ανέλαβε τη θέση του Chief Technology Officer τον περασμένο Ιούλιο προερχόμενη από την IMB και ανακοίνωσε εχθές, Τετάρτη, την αποχώρησή της σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Τον τελευταίο μήνα έχουν παραιτηθεί -ή έχουν αναγκαστεί σε αποχώρηση- επτά στελέχη της νέας ψηφιακής τράπεζας, γεγονός που ισοδυναμεί με συρρίκνωση κατά 6% επί του συνολικού προσωπικού. Τα στελέχη αυτά προέρχονται από τμήματα όπως ΙΤ, Retail, Επικοινωνία/ΜΜΕ, Corporate Banking κ.α.

Την «αιμορραγία» στελεχών πυροδοτεί η αλλαγή πλεύσης της Praxia Bank μετά την αδυναμία της να συγκεντρώσει τα 260 εκατ. ευρώ που σχεδιαζόταν αρχικά και την αναδίπλωση της στρατηγικής της σε budget 100 εκατ. ευρώ και νέο οργανόγραμμα με μοναδικό επενδυτή το Atlas Merchant Capital του Μπομπ Ντάιμποντ.

Όπως έχει αναφέρει ήδη το insider.gr, πρόσφατα αρκετές διευθύνσεις συρρικνώθηκαν και άλλαξε δραστικά η δομή της τράπεζας, γεγονός που ήταν φυσικό να προκαλέσει αντιδράσεις, με τη διοίκηση να δείχνει… την έξοδο σε στελέχη που προσέλκυσε από ισχυρούς παίκτες της αγοράς, όπως Eurobank, Alpha Bank, IBM κ.α.

Το στοίχημα για τη νέα τράπεζα που ήρθε να αλλάξει το παιχνίδι στην ελληνική αγορά θα δοθεί τον Ιούνιο του 2019 όπου αναμένεται να κάνει το επίσημο «ντεμπούτο» της ανοίγοντας τις πύλες στο κοινό. Την ώρα που διατυπώνονται έντονες ανησυχίες στην αγορά για το μέλλον του φιλόδοξου εγχειρήματος, πηγές εκτιμούν ότι τα funds που δίστασαν να βάλουν χρήματα το καλοκαίρι του 2018 είναι πιθανό να επενδύσουν έναν χρόνο αργότερα, όταν η Praxia θα έχει πάρει σάρκα και οστά και θα έχουν συγκεκριμένο business να αποτιμήσουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider