Τσακαλώτος: Με Asset Protection Scheme η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος: Με Asset Protection Scheme η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων
«Η κυβέρνηση εργάζεται επάνω σε ένα σύστημα παροχής εγγυήσεων (Asset Protection Scheme)», αποκάλυψε από τη Νέα Υόρκη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στην αποσαφήνιση πως η κυβέρνηση εργάζεται επάνω σε ένα σύστημα παροχής εγγυήσεων (Asset Protection Scheme) για την αντιμετώπιση του ζητήματος των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο 20ο Συνέδριο «Invest in Greece» της Capital Link Forums στη Νέα Υόρκη.

«Σκεφτόμαστε ένα Asset Protection Scheme για να αντιμετωπίσουμε το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών. Δεν μπορώ να ανακοινώσω το πότε θα είμαστε έτοιμοι, αλλά μπορώ να πω ότι θα είμαστε σύντομα», είπε ο υπουργός.

Αναλύοντας τα κριτήρια του εγχειρήματος ο κ. Τσακαλώτος είπε πως η κυβέρνηση επέλεξε λύσεις στη βάση των εξής δεδομένων: Της ταχύτητας της εφαρμογής της λύσης, του ρίσκου εκτέλεσης της, και της δυνατότητας άμεσης έγκρισης από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους άλλους θεσμούς.

«Πιστεύω πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα σύστημα που θα είναι εύκολο στην εφαρμογή, που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί με απτά αποτελέσματα και υπάρχει εμπειρία με αυτό», είπε ο υπουργός.

Στη βάση αυτή επικαλέσθηκε την προεργασία που έχει κάνει το ΤΧΣ με το Asset Protection Scheme, τονίζοντας πως το μοντέλο αυτό είναι συμβατό με πρωτοβουλίες που ήδη αναλαμβάνουν κάποιες τράπεζες (Eurobank).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider