Αλλάζει οργανόγραμμα η Praxia Bank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλάζει οργανόγραμμα η Praxia Bank
Αναδιπλώνεται η στρατηγική της νέας ψηφιακής τράπεζας και χαμηλώνει ο πήχης του budget. Ποιες αλλαγές αποφασίστηκαν στο χθεσινό ΔΣ στο Λονδίνο.

Νέο οργανόγραμμα ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Praxia Bank, το οποίο συγκλήθηκε στο Λονδίνο εχθές Τετάρτη υπό τον βασικό μέτοχο Μπομπ Ντάιμοντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, το Digital μεταφέρεται στην ίδια τη διευθύνουσα σύμβουλο Αναστασία Σακελλαρίου, ενώ το Retail τίθεται υπ’ ευθύνη του επικεφαλής του Corporate Μάριου Κασινού, ο οποίος είναι αναλαμβάνει πλέον την Εμπορική Διεύθυνση.

Τις αλλαγές στο οργανόγραμμα της νέας ψηφιακής τράπεζας πυροδότησε, μεταξύ άλλων, και η αποχώρηση του Σωτήρη Συρμακέζη, ο οποίος είχε κάνει μεταγραφή από τη Eurobank αναλαμβάνοντας το Retail και το Digital. Οι αλλαγές στον στρατηγικό σχεδιασμό της Praxia, σε συνδυασμό με τη άντληση κεφαλαίων 100 εκατ. ευρώ έναντι 260 εκατ. ευρώ που σχεδιαζόταν αρχικά, προκάλεσαν προστριβές στη διοίκηση πυροδοτώντας δυσμενείς εξελίξεις αρκετούς μήνες πριν η νέα τράπεζα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό.

Τον Οκτώβριο, πάντως, ο Ντάιμοντ δεσμεύτηκε για συνολική επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ μέσω του Atlas Merchant Capital, τα οποία όμως αντλούνται σταδιακά ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες του σχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο δεν αποφασίστηκε αύξηση του χρησιμοποιούμενου ποσού κατά 20 εκατ. ευρώ, όπως αναμενόταν σύμφωνα με κάποιες πηγές.

Χαμηλώνει ο πήχης καταστημάτων και προϊόντων

Για τα τέλη του β’ τριμήνου του επόμενου έτους σχεδιάζεται η έναρξη της λειτουργίας της νέας ψηφιακής τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο πήχης του φιλόδοξου εγχειρήματος μπαίνει πιο χαμηλά με το budget να αναπροσαρμόζεται σε μειωμένα επίπεδα.

Τα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο καλοκαίρι θα είναι λιγότερα από όσα σχεδιάζονταν αρχικά, όπως επίσης και τα πλήρως ψηφιοποιημένα καταστήματα.

Κατά κάποιους, η αναδίπλωση του σχεδιασμού σε πιο «προσγειωμένα» μεγέθη συνιστά ένδειξη αδυναμίας άντλησης επενδυτικών κεφαλαίων από την αγορά από τη διοίκηση της Praxia, ενώ για άλλους αποτελεί μια αναγκαία αναπροσαρμογή σε πιο βιώσιμα μεγέθη δεδομένων των δυσμενών συνθηκών στην ελληνική τραπεζική αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider