Έως το 2025 θα επενδύει στην Ελλάδα η EBRD

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έως το 2025 θα επενδύει στην Ελλάδα η EBRD
Την παράταση της παρουσίας της EBRD εισηγήθηκε η ελληνική κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2018.

Το «πράσινο φως» για την παραμονή της EBRD στην Ελλάδα έως το 2025 έδωσε σήμερα, Τρίτη, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Την παράταση της παρουσίας της EBRD εισηγήθηκε η ελληνική κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2018, «αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στην ανάκαμψη τους οικονομίας, καθώς και τα οφέλη από την περαιτέρω εμπλοκή της τράπεζας», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο insider.gr η κ. Σαμπίνα Τζιούρμαν, επικεφαλής της EBRD στην Ελλάδα και την Κύπρο, στη διάρκεια της επόμενης εξαετίας, η επενδυτική τράπεζα σκοπεύει να στηρίξει τον ιδιωτικό τομέα στη χώρα μας με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιτάχυνσης της ελληνικής οικονομίας.

«Με τις επενδύσεις και τη στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα έως σήμερα, η EBRD έχει αποδείξει την ικανότητά της να ανταποκρίνεται γρήγορα στις οικονομικές ανάγκες της χώρας. Με την παράταση αυτή αποδεικνύουμε τη διαρκή μας δέσμευση. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε περαιτέρω την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας», δήλωσε σχετικά ο Σούμα Τσακραμπάρτι, πρόεδρος της EBRD.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider