Σε νέα εποχή μπαίνει πλέον το πεντάστερο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace της Θεσσαλονίκης, μετά και τη ριζική ανακαίνιση στα δωμάτια του ξενοδοχείου που υλοποιεί ο ξενοδοχειακός όμιλος «Τhe Luxury Hotels».

Η πρώτη φάση της επένδυσης ύψους 10 εκατ. ευρώ, η οποία περιλάμβανε την ανακαίνιση των δωματίων ολοκληρώθηκε και πλέον θα ακολουθήσουν η αναδιαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων αλλά και η υιοθέτηση μιας καινοτόμου τεχνολογίας που θα κάνει το ξενοδοχείο λίγο πιο έξυπνο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου Παναγιώτης Ζελελίδης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου οι επόμενες δύο φάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2020. Τότε το ξενοδοχείο θα έχει αλλάξει ριζικά ενώ η εφαρμογή Mobile access που θα διαθέτει θα δίνει πρόσβαση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μέσω της εφαρμογής που θα έχουν κατεβάσει οι επισκέπτες στο smartphones τους. 

Όπως ανέφερε ο κ. Ζελελίδης, με την τεχνολογία αυτή το check in γίνεται πιο γρήγορα και αποφεύγεται η χρήση πλαστικού. «Αρκεί να κατεβάσει κάποιος την εφαρμογή στο κινητό του και με αυτήν "ξεκλειδώνει" την πόρτα του». Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ στην Αθήνα τέτοιου είδους τεχνολογίες έχουν τοποθετηθεί σε κάποια ξενοδοχεία το Grand Hotel Palace θα είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, που θα αξιοποιήσει την εν λόγω εφαρμογή.

Ωστόσο το ξενοδοχείο θα διατηρήσει την οικολογική του συνείδηση εφαρμόζοντας και στο μέλλον το οργανωμένο σχέδιο περιβαλλοντικής δράσης για την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού καθώς και για την ορθή διαχείριση και διάθεση αποβλήτων μέσω της ανακύκλωσης, σύμφωνα με την Νατάσα Αντωνοπούλου, υπεύθυνη Συντονισμού Προγράμματος «Green Key» της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης. Σημειωτέον ότι το ξενοδοχείο είναι ήδη βραβευμένο με το διεθνώς αναγνωρισμένο eco-label Green Key. 

Στόχος της ανακαίνισης η οποία είχε ανακοινωθεί από πέρυσι είναι η προσαρμογή στις διεθνείς τουριστικές εξελίξεις και τις τάσεις του μέλλοντος και το όραμα του ομίλου «The Luxury Hotel», ο οποιος διαθέτει και το Mediterranean Palace Hotel, εξελίσσεται σε τρεις φάσεις: Rebrand – Renovate – ReLux. Πέρα από το Grand Hotel Palace θα ανακαινιστεί το Mediterranean Palace Hotel.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα δύο ξενοδοχεία έχουν από την προηγούμενη χρονιά ένα ενιαίο τμήμα πωλήσεων ενώ έχουν ανανεώσει και την εταιρική τους εικόνα με το νέο brand name «ΤΗΕ LUXURY HOTELS» της εταιρείας που μετρά ήδη 21 χρόνια ζωής. Ο όμιλος θεωρείται από τους μεγαλύτερους της συμπρωτεύουσας αφού διαθέτει 800 κλίνες κατηγορίας 5* και 21 αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων. Μάλιστα το 2017 είχε κερδίσει και το Χρυσό Βραβείο Καλύτερου Συνεδριακού Ξενοδοχείου στην Ελλάδα.