Νέα ξενοδοχεία ετοιμάζει ο όμιλος Κόκκαλη

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα ξενοδοχεία ετοιμάζει ο όμιλος Κόκκαλη
Στις κατασκευές και στον τουρισμό επικεντρώνεται πλέον ο όμιλος Κόκκαλη, έχοντας στα σκαριά νέες μονάδες σε Αθήνα και Μύκονο.

Με τις βίλες της Μυκόνου να βρίσκονται ήδη σε διαδικασία πώλησης, οι εργασίες του ξενοδοχείου στην καρδιά των Αθηνών να έχουν ήδη δρομολογηθεί και τα σχέδια για ένα πεντάστερο resort στο νησί των Ανέμων να προχωρούν, ο όμιλος Κόκκαλη δίνει μεγάλο βάρος στους τομείς του real estate και στου τουρισμού σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τα συνεχόμενα ρεκόρ του τουριστικού κλάδου της Ελλάδας. Το γεγονός επιβεβαιώνουν τόσο οι προαναφερθείσες κινήσεις όσο και οι ηχηρές συμφωνίες που έχει συνάψει μέχρι στιγμής στον τομέα των ξενοδοχείων η θυγατρική του ομίλου, που έχει συσταθεί γι αυτόν ακριβώς τον σκοπό, Inestia.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από τον κ. Σουρέτη και Κούτρα, Διευθύνων Σύμβουλο και Πρόεδρο αντίστοιχα σε ενημέρωση της Intrakat προς τους δημοσιογράφους, η εταιρεία αναλαμβάνει το κατασκευαστικό σκέλος του ξενοδοχείου στο κέντρο των Αθηνών στο διατηρητέο κτήριο επί τις οδού Κολοκοτρώνη 3-5. Το ξενοδοχείο που έχει μισθωθεί για 20 έτη από το μετοχικό ταμείο στρατού θα είναι έτοιμο σύμφωνα με τους υπολογισμούς το καλοκαίρι του 2019 για να λειτουργήσει λίγο αργότερα ως Βoutique Hotel 45 δωματίων. Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία του ομίλου Κόκκαλη αναδείχθηκε πλειοδότης στο διαγωνισμό, τον οποίο πραγματοποίησε η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) με «ανοικτή» στον επενδυτή την επιλογή της χρήσης του ακινήτου.

Μετά το 5άστερο ξενοδοχείο Branco, 21 δωματίων,που άνοιξε πέρυσι ο όμιλος στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου, η Intrakat προχωρά τον σχεδιασμό και τις μελέτες για να ξεκινήσει η υλοποίηση ενός ακόμα επενδυτικού σχεδίου, ύψους 80 εκατ.ευρώ, για την ανάπτυξη ξενοδοχειακού resort πέντε αστέρων στη Μύκονο. Συγκεκριμένα η εταιρεία έχει ήδη συνάψει συμφωνία με το βρετανικό fund London & Regional Properties για την ανάπτυξη έκτασης 100 στρεμμάτων που έχει εξαγοράσει στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη ανάπτυξη δύο ξενοδοχείων και μεγάλων βιλών επιφάνειας 10.000 τ.μ και αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ έκαστη καθώς αυτού του μεγέθους τα ακίνητα, έχουν μεγάλη ζήτηση στο νησί. Η London & Regional Properties δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον της για τον ελληνικό τουριστικό προϊόν και συγκεκριμένα για τον τουρισμό πολυτελείας, να υπενθυμίσουμε ότι ήταν η εταιρεία που είχε «συναγωνιστεί» την Lamda Development στο διαγωνισμό για το Ελληνικό.

Όπως όλα δείχνουν Μύκονος και Αθήνα παραμένουν προς το παρόν οι δύο πόλοι της τουριστικής ανάπτυξης του ομίλου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η επέκταση και σε άλλους προορισμούς. Στην περίπτωση δε της Αθήνας αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο όμιλος Κόκκαλη είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον από τις αρχές του χρόνου και για την αναβίωση ενός από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας, από το 1835, ιδιοκτησίας του γνωστού επιχειρηματία του Μοναστηρακίου Σπύρου Μπαϊρακτάρη. Ο τελευταίες έχει μάλιστα λάβει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Πολιτισμού για τη μελέτη αποκατάστασης του χαρακτηρισμένου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου ξενοδοχείου Αίολος, επί της οδού Αιόλου 3 – 5 και Αδριανού στην Πλάκα με σκοπό τη μετατροπή του σε boutique hotel.

Μέχρι στιγμής δε ο ξενοδοχειακός βραχίονας του ομίλου Κόκκαλη έχει υπό τη διαχείρισή τουτο ξενοδοχείο Ο&Β Athens Boutique Hotel, ένα από τα πιο γνωστά boutique ξενοδοχεία στην περιοχή του Ψυρρή, το οποίο λειτούργησε το 2004 και παραμένει υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς τρίτων επενδυτών αλλά και το MET34 Athens Hotel στην οδό Μητροπόλεως στο Σύνταγμα, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο ατομικό εγχείρημα από πλευράς της Inestia Hospitality στην αθηναϊκή ξενοδοχία.

Ιδρυθείσα το 1987 η Intrakat του ομίλου εταιρειών της Intracom Holdings είναι εισηγμένη από το 2001 στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 7ης τάξης. Tο 2005 συγχωνεύθηκε με την εταιρεία μεταλλικών κατασκευών Intramet. Ο κύκλος εργασιών της ανήλθε πέρυσι σε 160,3 εκατομμύρια ευρώ, αντλώντας το 63% του τζίρου από τις συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας ξεπερνά σήμερα τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Νέα ξενοδοχεία ετοιμάζει ο όμιλος Κόκκαλη
Νέα ξενοδοχεία ετοιμάζει ο όμιλος Κόκκαλη
Νέα ξενοδοχεία ετοιμάζει ο όμιλος Κόκκαλη
Νέα ξενοδοχεία ετοιμάζει ο όμιλος Κόκκαλη
Νέα ξενοδοχεία ετοιμάζει ο όμιλος Κόκκαλη
Νέα ξενοδοχεία ετοιμάζει ο όμιλος Κόκκαλη
Νέα ξενοδοχεία ετοιμάζει ο όμιλος Κόκκαλη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider