Κοντογεώργος κατά Tripsta: O όμιλος δεν προστάτευσε την airtickets.gr

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντογεώργος κατά Tripsta: O όμιλος δεν προστάτευσε την airtickets.gr

Κατά της διοίκησης της Tripsta στρέφεται ο ιδρυτής της airtickets.gr Δημήτρης Κοντογεώργος με δήλωσή του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που έφεραν στο κατώφλι της χρεοκοπίας. Ταυτόχρονα δηλώνει «παρών» και στην επόμενη ημέρα επισημαίνοντας ότι θα στηρίξει «κάθε προσπάθεια ώστε η εταιρεία να συνεχίσει το ταξίδι της».

Όπως αναφέρει η εταιρεία που ο ίδιος ίδρυσε το 2000 ήταν πάντα κερδοφόρα. Ωστόσο επικωμίστηκε μέσω της ΙΑΤΑ το σύνολο της χρηματοδότησης του ομίλου. «Ο όμιλος Tripsta δεν προστάτευσε τη λειτουργία και τη φήμη της airtickets.gr», σημειώνει ο κ. Κοντογεώργος (αριστερά στην κεντρική φωτογραφία από το 2015 και την υπογραφή της συμφωνίας συγχώνευσης) ο οποίος το 2015 συμφώνησε να πουλήσει την εταιρεία του στην Travelplanet24.

Σύμφωνα με τον ίδιο η μεγάλη αναγνωρισιμότητα στο ευρύ κοινό και η δυναμική της airtickets.gr που εδραιώθηκε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την εμπιστοσύνη των πελατών της, αποτελούν τους λόγους για τους οποίους αρκετά δημοσιεύματα, στην προσπάθειά τους να αποκωδικοποιήσουν τις εξελίξεις, συνέδεσαν λανθασμένα τα οικονομικά προβλήματα του ομίλου Tripsta με την airtickets.gr.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η δραστηριότητα της airtickets.gr υπήρξε κερδοφόρα όλα τα χρόνια λειτουργίας της, τόσο πριν όσο και μετά την εξαγορά της από τον όμιλο Tripsta, με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς να το επιβεβαιώνουν στο ακέραιο», σημειώνει ο κ Κοντογεώργος προσθέτοντας ότι «η Αirtickets ΑΕ, ως η πλέον υγιής εταιρεία του ομίλου Tripsta επωμίστηκε μέσω της ΙΑΤΑ το σύνολο της χρηματοδότησης του ομίλου»

Ο κ. Κοντογεώργος διαχωρίζει τη θέση του από την διοίκηση σημειώνοντας ότι η Αirtickets AE, ύστερα από την ολική της εξαγορά από τον Όμιλο Τripsta τον Μάρτιο του 2015, βρέθηκε κάτω από τη νέα Διοίκηση του ομίλου, ενώ ο ίδιος παρέμεινε τιμητικά Πρόεδρος της Airtickets AE μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, χωρίς να έχει ουδέποτε διατελέσει Πρόεδρος του ομίλου Τripsta.

Τέλος, ο κ. Κοντογεώργος αναφέρει ότι η airtickets.gr δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000 στην ελληνική αγορά ως η πρωτοπόρος ελληνική εταιρεία στις ηλεκτρονικές κρατήσεις, έχοντας ταξιδέψει τους περισσοτέρους Έλληνες και επισημαίνει πως θα στηρίξει κάθε προσπάθεια ώστε η εταιρεία να συνεχίσει το ταξίδι της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider