Scoot: Πάνω από 70.000 επιβάτες πέταξαν για Σιγκαπούρη μέσα σε ένα χρόνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Scoot: Πάνω από 70.000 επιβάτες πέταξαν για Σιγκαπούρη μέσα σε ένα χρόνο

Τον ένα χρόνο της πτήσης Αθήνα Σιγκαπούρη γιόρτασε η low cost αεροπορική Scoot της Singapore Airlines στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος χαρακτηρίζοντας την χρονιά άκρως επιτυχημένη αφού οι πληρότητές της ξεπέρασαν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου το 70% μεταφέροντας ετησίως περί τους 70.000 επιβάτες στην Ασία.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που «ενώνει» την Ασία με την Ευρώπη μέσω της χώρας μας έσβησε χθες το κεράκι του ενός χρόνου από την λειτουργία της αεροπορικής σύνδεσης, η οποία εκτελείται 4 φορές την εβδομάδα καταφέρνοντας να φέρει τη χώρα μας πιο κοντά σε εκατομμύρια ασιάτες τουρίστες αλλά και να δώσει στους Έλληνες τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με προσιτές τιμές εύκολα και γρήγορα στην άλλη άκρη του κόσμου.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας στον έναν χρόνο λειτουργίας της γραμμής, πραγματοποιήθηκαν 296 πτήσεις μεταξύ της Αθήνας και της Σιγκαπούρης, με την πληρότητα των νέων «Boeing 787 Dream Liner» χωρητικότητας 329 επιβατών, να φτάνει κατά μέσο όρο όλο το χρόνο το 75%. Το ίδιο δε διάστημα μεταφέρθηκαν και περί τους 1.000 τόνους εμπορευμάτων, μεταξύ των οποίων τα πιο δημοφιλή ήταν το ελληνικό γιαούρτι και τυρί..

Μετά δε την επιτυχή πτήση Αθήνας-Σιγκαπούρη, η οποία ήταν η πρώτη για την Scoot εντός Ευρώπης, αποφάσισε να ενισχύσει το πτητικό της πρόγραμμα και με έναν ακόμα ευρωπαϊκό προορισμό, το Βερολίνο.

Οι προσδοκίες για την επόμενη χρονιά, όπως διευκρίνισαν τα στελέχη της είναι η αύξηση των πτήσεων μεταξύ των δύο προορισμό με στόχο να γίνουν εβδομαδιαίες την καλοκαιρινή περίοδο και τέσσερις από δύο στη χειμερινή σεζόν. Αυτό βέβαια απαιτεί να επιτευχθεί αρχικά το στοίχημα για διεύρυνση της τουρισιτκής σεζόν, αφού «η Ελλάδα είναι ένας προορισμός που ενδείκνυται να επισκεφτεί κανείς 365 μέρες το χρόνο».

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου πέρυσι να ενώνει την Ευρώπη, μέσω της Αθήνας με την Ασία και σγκεκριμένα την Σιγκαπούρη. Η low cost αεροπορική εταιρία νήκει εξ’ ολοκλήρου στη Singapore Airlines, και εκτελεί δύο πτήσεις το χειμώνα και τέσσερις πτήσεις το καλοκαίρι σε εβδομαδιαία βάση, με τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη Boeing 787 Dream Liners της Scoot τα οποία είναι εφοδιασμένα με μηχανές Rolls Royce. Επιπλέον ενώνει την ελληνική πρωτεύουσα με δημοφιλείς προορισμούς, σε Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Κορέα, Ταιβάν, Ταϊλάνδη και Σαουδική Αραβία. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με δύο καινούργια Boeing 787-8 Dreamliners.

Η Scoot αριθμεί σήμερα 18 προορισμούς, όμως οι δυνατότητες για τους επιβάτες από την Αθήνα και την Ευρώπη είναι ακόμη μεγαλύτερες, καθώς θα μπορούν να συνδέονται με το δίκτυο της Tigerair, που εκτείνεται σε 39 προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας, ανάμεσα στους οποίους το Μπαλί, το Πουκέτ, η Κουάλα-Λουμπούρ και το Ανόι. Επίσης, από το Αεροδρόμιο Changi θα μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους με πτήσεις της Singapore Airlines και της SilkAir προς προορισμούς που περιλαμβάνουν την πόλη Darwin και την πρωτεύουσα της Αυστραλίας Καμπέρα, καθώς και τις Κράιστσερτς και Ωκλαντ στην Νέα Ζηλανδία.

Η επιτυχία της δε εν μέρει οφείλεται στους ιδιαίτερα ελκυστικούς ναύλους που καταφέρνει να εξασφαλίσει. Οι ναύλοι απλής μετάβασης από την Αθήνα προς την Σιγκαπούρη και προς προορισμούς της Αυστραλίας και επιλεγμένων χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας με ειδικές προσφορές που τρέχουν ανά διαστήματα ξεκινούν από τα 180 ευρώ για την οικονομική θέση και 590 ευρώ για τη ScootBiz.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider