Ellinair: 7 νέοι προορισμοί για το 2018

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ellinair: 7 νέοι προορισμοί για το 2018

Τα φτερά της για 7 νέους προορισμούς θα ανοίξει το 2018 η Ellinair, η αεροπορική εταιρεία του ομίλου Μουζενίδη η οποία ιδρύθηκε το 2013, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη και μέχρι σήμερα έχει επεκτείνει το δίκτυο των προορισμών της σε περισσότερες από 40 πόλεις.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν για δημοσιογράφους σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, το 2018, η εταιρία που έχει εντάξει στον στόλο της δύο ακόμη αεροσκάφη, έχει εμπλουτισει το πτητικό της πρόγραμμα με 7 νέα δρομολογία σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει αυξήσει και την συχνότητα των πτήσεων στους ήδη υπάρχοντες προορισμούς.

Τα αεροσκάφη την τρέχουσα χρονιά θα επιχειρούν από 4 βάσεις και συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Μόσχα. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στα δρομολόγια από και προς την Κρήτη - φέτος η Ellinair θα πετάει προς Ηράκλειο από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μόσχα, Βερολίνο, Μόναχο, Αγία Πετρούπολη, Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Κλούζ Ναπόκα (Ρουμανία), Κατοβίτσε (Πολωνία), Κίεβο και Λβίβ (Ουκρανία) και Τιφλίδα (Γεωργία) καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς των Βαλκανίων ειδικότερα σε χώρες όπως Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Ωστόσο τα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν και την περαιτέρω επέκταση της σε ευρωπαϊκούς προορισμούς αλλά και στην βασική αγορά της τη Ρωσία. Συγκεκριμένα την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο θα προστεθούν δρομολόγια σε Στουτγάρδη, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Βερολίνο, Κλουζ, Βαρσοβία, Κατοβίτσε, Ταλίν, Ρίγα και Βελιγράδι, ενώ θα διατηρηθεί και η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με 17 πόλεις της Ρωσίας , 5 πόλεις της Ουκρανίας, 2 πόλεις του Καζακστάν και την πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα.

Η ανοδική πορεία του τουρισμού τα τελευταία χρόνια ώθησε την Ellinair να προγραμματίσει για την τρέχουσα χρονιά 8.504 πτήσεις (αύξηση 21% σε σχέση με το 2017), με σύνολο θέσεων 1.355.082, (αύξηση 32% σε σύγκριση με το 2017). Υπενθυμίζεται ότι το 2017 πραγματοποιήθηκαν 7.042 πτήσεις, με 1.027.548 θέσεις και 792.096 επιβάτες με τους επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας να αυξάνονται κατά 40%, σε σύγκριση με το 2016.

Τα στελέχη της δηλώνουν αισιόδοξα για την τρέχουα χρονιά με τις προκρατήσεις να μαρτυρούν ότι το 2018 οι επιβάτες θα αυξηθούν κατά 34% εν συγκρίσει με το 2017 και θα φθάσουν τους 1.061.029. ‘Ηδη στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όπως σημείωσαν, οι επιβάτες που επέλεξαν την Ellinair για την μετακίνησή τους, αυξήθηκαν κατά 79%, φθάνοντας στους 91.813, έναντι 54.422 στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

Η μεγαλύτερη αύξηση έρχεται από την Ρωσία, όπου και αποτελεί την βασική αγορά της εταιρείας. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, το Προξενείο της χώρας μας στη Ρωσία υπολογίζει πως οι Ρώσοι τουρίστες που θα επισκεφτούν την Ελλάδα το 2018 θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό τα μηνύματα κρίνονται εν μέρει ανησυχητικά αφού η αύξηση των κρατήσεων από Ρωσία, που αποτελεί και τη βασική αγορά της εταιρείας ακολουθεί φθίνουσα πορεία μετά το πρώτο τρίμηνο του έτους εξαιτίας των γεωπολιτικών συνθηκών και των εντάσεων που έχουν παρατηρηθεί μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο στόλος της αεροπορικής εταιρείας αριθμεί σήμερα 10 αεροσκάφη (3 AIRBUS 319, 144 θέσεων, 5 AIRBUS 320 180 θέσεων, και 2 BOEING 737-300, 148 θέσεων), τα δύο εκ των οποίων θα ενταχθούν το καλοκαίρι του 2018.

Ο στόχος για το 2019, είναι η ομογενοποίηση του, ώστε να αποτελείται μόνο από αεροσκάφη AIRBUS. Στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται επίσης και η δημιουργία κοινών κωδικών πτήσεων με την εταιρεία να διευκρινίζει πως βρίσκεται ήδη σε πρώιμες συζητήσεις με άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Προτεραιότητα, όπως διευκρινίστηκε, αποτελεί το δίκτυο εσωτερικού και συγκεκριμένα η ενδυνάμωση της παρουσίας της Ellinair στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Αθήνα-Ηράκλειο, ενώ εξετάζεται και η καθιέρωση της πτήσης Αθήνα-Μόσχα και τους δώδεκα μήνες του χρόνου.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία κάνει άνοιγμα και στην ξενοδοχειακή αγορά και έχει εντάξει ήδη στο δυναμικό της 8 ξενοδοχειακές μονάδες σε διάφορες περιοχές της χώρας τις οποία σκοπεύει να αυξήσει στις έντεκα το επόμενο διάστημα έως και το 2019.

Ο λόγος που ο Όμιλος Μουζενίδη συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του πέρα από τις παραδοσιακές ενός τουριστικού γραφείου είναι σύμφωνα με στελέχη του ομίλου η επιθυμία του να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα υπηρεσιών, τόσο κατά την μεταφορά όσο και κατά την διαμονή των επισκεπτών, αλλά και την άμεση μεταφορά των τουριστών στους επιθυμητούς χρόνους.

Ο Όμιλος Μουζενίδη που συμπληρώνει φέτος 23 χρόνια στον τομέα του τουρισμού, απασχολεί σήμερα περισσότερα από 200 άτομα προσωπικό. Το 2017 έκλεισε τη χρονιά με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 20%, φτάνοντας τα 90 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider