Παράταση για τους δικαιούχους του «Τουρισμός για όλους» και το 2021

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράταση για τους δικαιούχους του «Τουρισμός για όλους» και το 2021
Νέες ρυθμίσεις και για τις τουριστικές επιχειρήσεις που πλήττονται σφόδρα από την πανδημία του κορονοϊού φέρνει το κατεπείγον πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες τα μεσάνυχτα στη Βουλή. 

Νέες ρυθμίσεις και για τις τουριστικές επιχειρήσεις που πλήττονται σφόδρα από την πανδημία του κορονοϊού φέρνει το κατεπείγον πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες τα μεσάνυχτα στη Βουλή.

Όπως είχαν ήδη προαναγγείλει τα κυβερνητικά στελέχη, παρατείνεται για το φορολογικό έτος 2021 το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» το οποίο έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Σκοπός της παράτασης είναι να χρησιμοποιηθούν τα χιλιάδες voucher που έμειναν ανεκμετάλλευτα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπισή της. Μέσω αυτής της κίνησης η κυβέρνηση ελπίζει ακόμα στην στήριξη του εσωτερικού τουρισμού της χώρα που πλήττεται αυτή τη στιγμή, λόγω των έκτακτων μέτρων.

Υπενθυμίζουμε ότι μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές. Η απόφαση του εν λόγω προγράμματος χρηματοδοτείται και για το συγκεκριμένο έτος από το εθνικό ή το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι τα ποσά που καταβάλλονται από το υπουργείο Τουρισμού για την αποπληρωμή των παρόχων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι ανεκχώρητα κι ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης και δεν δεσμεύονται ή συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο εν γένει.

Πέρα από το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ότι εξαιρείται από τον υπολογισμό του εισοδήματος για τον προσδιορισμό του φόρου και για το φορολογικό έτος 2021, η αξία των διατακτικών εσωτερικού τουρισμού, συνολικής αξίας έως 300 ευρώ ετησίως. Η ρύθμιση ωστόσο ισχύει αποκλειστικά για το φορολογικό έτος 2020.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021, από τις 31 Δεκεμβρίου του 2020, μετατίθεται και η προθεσμία εντός της οποίας οι φορείς διαχείρισης υφιστάμενων τουριστικών λιμένων οφείλουν να υποβάλλουν τα οριζόμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να τους χορηγηθεί η σχετική αδειοδότηση λειτουργίας.

Τέλος, έως τις 31 Μαρτίου 2021 παρατείνεται και η προθεσμία υποβολής δήλωσης του διακριτικού τίτλου επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων - διαμερισμάτων στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) ή στις υπηρεσίες Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.Μ.Η)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider