Στην «Στάδιο 2020» επενδύουν από κοινού ΤΕΜΕΣ και Στασινόπουλος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην «Στάδιο 2020» επενδύουν από κοινού ΤΕΜΕΣ και Στασινόπουλος
Έκαστος εκ των επενδυτών θα αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 45% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρείας.

Στην από κοινού επένδυση στην εταιρεία «Στάδιο 2020 Αθλητικές και Αναψυχής Εγκαταστάσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» προχωρούν η η ΤΕΜΕΣ Α.Ε και ο κ. Ιωάννης Ιπποκράτης Στασινόπουλος, όπως προκύπτει την συμφωνία των μετόχων στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, η οποία γνωστοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Συγκεκριμένα έκαστος εκ των επενδυτών θα αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 45% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω Α.Ε. και στόχος της επένδυσης είναι η ενίσχυση του μεριδίου αγοράς των εμπλεκόμενων μερών στον αθλητικό τουρισμό, έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους του θεματικού τουρισμού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΤΕΜΕΣ Α.Ε η οποία ελέγχεται από τους κ.κ. Αχιλλέα Κωνσταντίνο και Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο είναι ξενοδοχειακή επιχείρηση ιδιοκτήτρια του Costa Navarino, το οποίο περιλαμβάνει τις δύο πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες του συγκροτήματος, τα δύο γήπεδα γκολφ αλλά και στις συνοδευτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο συγκρότημα της Μεσσηνίας ενώ κατέχει και το 51% της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακοί Επιχειρήσεις Α.Ε. ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών.

Από πλευράς του ο κ. Ιωάννης Ιπποκράτης Στασινόπουλος είναι εξέχων Ελληνας επιχειρηματίας με άμεσες και έμμεσες συμμετοχές σε διάφορες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Όσο για την «Στάδιο 2020 Αθλητικές και Αναψυχής Εγκαταστάσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» ιδρύθηκε στις 15 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 200.000 ευρώ και πλέον έχει έδρα το δήμο Αμαρουσίου στο Κέντρο Αντισφαίρισης του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης». Στόχος της μεταξύ άλλων είναι η λειτουργία και εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων για την εκμάθηση του αθλήματος της αντισφαίρισης, η κατασκευή, γυμναστηρίων και εντευκτηρίων, η αγορά, μίσθωση, υπομίσθωση, υπεκμίσθωση και κάθε είδους περαιτέρω εκμετάλλευση αθλητικών καθώς και κάθε μορφής εγκαταστάσεων σχετικών με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το άθλημα της αντισφαίρισης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider