Μετά τις «πτήσεις χωρίς προορισμό», έρχονται οι «κρουαζιέρες χωρίς προορισμό»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετά τις «πτήσεις χωρίς προορισμό», έρχονται οι «κρουαζιέρες χωρίς προορισμό»
Αρχής γενομένης από την Σιγκαπούρη, δύο κρουαζιερόπλοια θα πραγματοποιούν ταξίδια δύο και τριών ημερών χωρίς να πιάνουν λιμάνι.

Τα βήματα των αεροπορικών εταιρειών σε μια προσπάθεια να ανακάμψει την ισχνή ζήτηση ακολουθεί η κρουαζιέρα επιστρατεύοντας και αυτή την φαντασία της. Για την ακρίβεια μετά τις «πτήσεις χωρίς προορισμό», οι οποίες κατέγραψαν για τα δεδομένα της εποχής μεγάλη απήχηση, υιοθετεί και αυτή «τις κρουαζιέρες χωρίς προορισμό» για να προσφέρει διέξοδο στους λάτρεις του ταξιδιού που αδυνατούν να σαλπάρουν.

Συγκεκριμένα, δύο κρουαζιερόπλοια από την Σιγκαπούρη θα ξεκινήσουν ήδη τον επόμενο μήνα τα ταξίδια ανοιχτά της θάλασσας αποπλέοντας και επιστρέφοντας στο ίδιο λιμάνι και κινούμενα στα χωρικά ύδατα της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Συμβούλιο Τουρισμού της Σιγκαπούρης.

Ο λόγος για τα World Dream της Genting Cruise Lines και Quantum of the Seas της Royal Caribbean International τα οποία θα πραγματοποιήσουν κρουαζιέρες χωρίς προορισμό, αποκλειστικά για τους κατοίκους της Σιγκαπούρης, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο με μειωμένη κατά 50% την χωρητικότητά τους. Η Genting προσφέρει θα προσφέρει πακέτα δύο και τριών διανυκτερεύσεων από τις 6 Νοεμβρίου ενώ η Royal Caribbean θα προσφέρει πακέτα τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων από την 1η Δεκεμβρίου.

Φυσικά η παραμονή στο πλοίο επιβάλλει την θέσπιση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων τόσο για το πλήρωμα όσο και για τους επιβάτες. Μεταξύ αυτών έχει αποφασιστεί να πραγματοποιείται τεστ κορονοϊού σε πλήρωμα και επιβάτες πριν την έναρξη της κρουαζιέρας, να ακολουθούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής όπως η χρήση μάσκας καθόλη τη διάρκεια παραμονής στο πλοίο καθώς και να υπάρχουν ειδικές σημάνσεις που θα θυμίζουν στους επιβάτες να τηρούν αποστάσεις και άλλα μέτρα υγιεινής. Να σημειωθεί ότι η Σιγκαπούρη είναι μία από τις πρώτες χώρες που ανέπτυξε και εφαρμόζει ένα υποχρεωτικό πρόγραμμα ελέγχου και πιστοποίησης για κρουαζιερόπλοια. Πριν από τον απόπλου, όλες οι γραμμές κρουαζιέρας από τη Σιγκαπούρη πρέπει να λάβουν την πιστοποίηση CruiseSafe, η οποία απαιτεί αξιολόγηση από τρίτη εταιρεία πιστοποίησης.

Μάλιστα για να προσελκύσει πελάτες στις «κρουαζιέρες χωρίς προορισμό», η Royal Caribbean προσφέρει διάφορους ευέλικτους όρους και προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης του κόστους του Covid-19 τεστ.

«Μέσα από αυτό το διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας προκύπτουν ευκαιρίες για το σύνολο του κλάδου ώστε να επανασχεδιάσει την εμπειρία της κρουαζιέρας και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επιβατών», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συμβουλίου Τουρισμού της Σιγκαπούρης, Κέιθ Ταν.

Να υπενθυμίσουμε ότι και η βιομηχανία της κρουαζιέρας κατέβασε ρολά τον Μάρτιο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση το πλήγμα ήταν βαρύτερο γιατί υπήρξαν κρουαζιερόπλοια των οποίων οι επιβάτες παρέμειναν σε καραντίνα μετά από εμφάνιση κρούσματος, όπως για παράδειγμα το Diamond Princess του κολοσσού Carnival Corp.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider