Ευρεία συμμετοχή των ξενοδόχων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρεία συμμετοχή των ξενοδόχων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Σχεδόν 2.000 καταλύματα υπέβαλαν αίτηση.

Μεγάλη καταγράφηκε η συμμετοχή των παρόχων στο πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού, οι αιτήσεις για το οποίο ανήλθαν στις 1.955, ξεπερνώντας τις προσδοκίες του υπουργείου Τουρισμού.

Τα καταλύματα που δήλωσαν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του Υπουργείου, το οποίο για πρώτη φορά έχει προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ και στόχο να αμβλύνει τις βαριές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στον κλάδο, καλύπτουν όλες τις Περιφέρειες της χώρας και

αφορούν σε όλες τις κατηγορίες(ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.ά.).

insider

Με αυτόν τον τρόπο οι δικαιούχοι του προγράμματος οι οποίοι θα ανακοινωθούν μετά από ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του επόμενου μήνα, μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια ευρεία γκάμα το ιδανικό για τις ανάγκες τους κατάλυμα. 

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», το μεγαλύτερο τα τελευταία χρόνια πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, η ελληνική κυβέρνηση θα διαθέτει τα 30 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να δοθεί η  ευκαιρία σε 250.000 δικαιούχους και ωφελούμενούς τους να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών σε μια σειρά από προορισμούς, σε όλη τη

χώρα.

Η στόχευση το προγράμματος όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Τουρισμού, είναι διττή καθώς πέρα από το να δώσει την δυνατότητα σε 250.000 κατοίκους της χώρας να κάνουν διακοπές αποσκοπεί και στην  τόνωση της

τουριστικής κίνησης προς όφελος και των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδο. Άλλωστε απευθύνεται στην πλειονότητα των Ελλήνων αφού βάσει των κριτηρίων του το 90% των πολιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα το κριτήριο είναι 16.000 ευρώ για ετήσιο ατομικό εισόδημα και από 28.000 για το οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο, 33.000 για τρίτεκνες οικογένειες και 38.000 για πολύτεκνες οικογένειες.

Μέσω του προγράμματος θα επιδοτηθούν κατά το ήμισυ του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεις, με voucher που θα φτάνουν συνολικά στα 120 ευρώ ανά άτομο.

Υπολογίζεται ότι η υλοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα παρέχει εφέτος περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 5 Ιουλίου και θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr.



 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider