Πώς κύλησε ο πρώτος μήνας επαναλειτουργίας για τις οργανωμένες παραλίες

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς κύλησε ο πρώτος μήνας επαναλειτουργίας για τις οργανωμένες παραλίες
«Αυτή τη χρονιά παρατηρούμε ακόμη περισσότερες παρέες νέων ενώ συνολικά και λόγω των περιορισμών οι επισκέπτες απολαμβάνουν την παραλία σε μικρότερες παρέες» δηλώνει στο insider.gr η Βιβή Παππά, Astir Beach Manager.

Με μέτρα προστασίας και συγκεκριμένες οδηγίες για επαγγελματίες και επισκέπτες, οι οργανωμένες παραλίες της Αττικής λειτουργούν ξανά εδώ και περίπου έναν μήνα, μετά την άρση των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Η προσέλευση το πρώτο Σαββατοκύριακο της επαναλειτουργίας τους, στις 16-17 Μαΐου, όπως λένε εκπρόσωποι των επιχειρήσεων στο insider.gr, ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Δεδομένου μάλιστα ότι το φετινό καλοκαίρι οι οργανωμένες παραλίες λειτουργούν με τις ξαπλώστρες σε συγκεκριμένες αποστάσεις και με περιορισμό στον αριθμό των λουομένων, καταγράφηκαν υψηλές πληρότητες, τις πρώτες μέρες τουλάχιστον. Οι επόμενες εβδομάδες που ακολούθησαν πάντως επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν.

«Οι καιρικές συνθήκες δεν μας βοήθησαν καθόλου αυτή την περίοδο, είμαστε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι ενώ και η χωρητικότητα μας λόγω των μέτρων και των αποστάσεων που πρέπει να τηρούνται, έχει μειωθεί περίπου κατά 40%» σημειώνει στο insider.gr o υπεύθυνος οργανωμένης παραλίας στη Βάρκιζα.

insider

 

Υψηλές πληρότητες στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Δυναμικά ξεκίνησε η σεζόν για την Astir Beach, με γεμάτη την παραλία από επισκέπτες που σέβονται τα νέα δεδομένα λειτουργίας και τους περιορισμούς που έχουν τεθεί, όπως σημειώνει στο insider.gr η Βιβή Παππά, Astir Beach Manager.

«Οι ξαπλώστρες έχουν τοποθετηθεί μετά από ειδικό σχεδιασμό, διασφαλίζοντας συνολικά την καθημερινή παρουσία 500, κατά προσέγγιση, επισκεπτών. Με αυτό το δεδομένο, αριθμητικά η όποια σύγκριση με στοιχεία από άλλες χρονιές δεν δίνει ακριβή εικόνα για την πληρότητα της παραλίας, καθώς τα καθίσματα είναι, εκ των πραγμάτων, λιγότερα αυτό το καλοκαίρι. Συνολικά, η παραλία το πρώτο Σαββατοκύριακο που λειτούργησε είχε πληρότητα από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες, με τις επόμενες ημέρες οι ξαπλώστρες μας να γεμίζουν με επισκέπτες που απόλαυσαν τον ήλιο και τη θάλασσα, στο πιο μαγικό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας» τονίζει.

Όσον αφορά στο προφίλ των επισκεπτών της παραλίας, όπως επισημαίνει η κ. Παππά, συνολικά δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, σημειώνει ότι «θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτή τη χρονιά παρατηρούμε ακόμα περισσότερες παρέες νέων. Συνολικά, και λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί το ξεχωριστό αυτό καλοκαίρι, οι επισκέπτες μας απολαμβάνουν την παραλία σε μικρότερες παρέες. Έχουμε επισκέψεις από ζευγάρια, αλλά όχι πολλές οικογένειες ακόμα. Δεν υπάρχουν επίσης εικόνες που συναντούσαμε τις προηγούμενες χρονιές, με μεγάλες παρέες, καθώς κάθε είδους συνωστισμός αποφεύγεται, τηρώντας με προσοχή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα».

Επισημαίνει παράλληλα ότι λόγω των νέων δεδομένων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση προτείνεται η κράτηση θέσης μέσω της ιστοσελίδας της παραλίας.

insider

 

Οι τιμές εισόδου

Οι τιμές και το φετινό καλοκαίρι ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή αλλά και όσα παρέχουν στους λουόμενους. Συγκεκριμένα, ξεκινούν από 15 ευρώ για δύο άτομα τις καθημερινές και φτάνουν ακόμη και τα 80 ευρώ το Σαββατοκύριακο.

Στην Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο, από Δευτέρα έως Παρασκευή η γενική είσοδος είναι 6 ευρώ και 7 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Η χρήση ξαπλώστρας είναι επιπλέον 1 ευρώ τις καθημερινές και 2 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Τα παιδιά έως 5 ετών είναι δωρεάν και από 5 έως 12 ετών 3 και 4 ευρώ, ανάλογα με την ημέρα. Οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών πληρώνουν 3 και 4 ευρώ αντίστοιχα.

Στο Varkiza Resort στην ακτή Βάρκιζας τις καθημερινές η είσοδος είναι 5 ευρώ με ξαπλώστρα και τα Σαββατοκύριακα 6 ευρώ. Για τα παιδιά κάτω των 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν ενώ για παιδιά 6-12 ετών, ενήλικες άνω των 65 ετών και φοιτητές 3,5 ευρώ.

Στην Ά Πλαζ Βούλας η είσοδος από Δευτέρα έως Παρασκευή είναι 5,50 ευρώ το άτομα και τα Σαββατοκύριακα, 6,50 ευρώ. Το μειωμένο είναι στα 3,50 ευρώ και η ξαπλώστρα και ομπρέλα ανά άτομο στα 4 ευρώ.

Στην Ακτή Βουλιαγμένης η γενική είσοδος όλες τις ημέρες είναι 5 ευρώ ενώ το μειωμένο εισιτήριο είναι 4 ευρώ.

Στο Grand Beach Lagonissi από Δευτέρα έως Παρασκευή η τιμή εισόδου είναι 12 ευρώ ενώ το Σαββατοκύριακο και τις αργίες 25 ευρώ. Για παιδιά 2 – 12 ετών 6  και 12 ευρώ αντίστοιχα. Παράλληλα υπάρχει έξτρα χρέωση για το πάρκινγκ, 6 ευρώ τις καθημερινές και 12 το Σαββατοκύριακο.

Στον Αστέρα της Βουλιαγμένης τέλος η τιμή διαμορφώνεται στα 50 ευρώ τις καθημερινές και 80 ευρώ, τα Σαββατοκύριακα. Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται διαφορετική τιμή εισόδου για μεμονωμένα άτομα. Η είσοδος για τα παιδιά από 4-12 ετών είναι 12,5 ευρώ από Δευτέρα έως Παρασκευή και 20 ευρώ το Σαββατοκύριακο.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider