Αυξάνει η ζήτηση για ακριβά ταξίδια σε απομονωμένους προορισμούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνει η ζήτηση για ακριβά ταξίδια σε απομονωμένους προορισμούς
«Tα πολυτελή και ακριβά ταξίδια θα επιστρέψουν πρώτα από όλα στον τουριστικό χάρτη».

Ακόμα μεγαλύτερη επιθυμία για ταξίδια φέρεται να έχει γεννήσει ο εγκλεισμός και το lockdown που βίωσε το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Πολλές έρευνες μαρτυρούν πως εν μέσω πανδημίας οι διακοπές αποτελούν υψηλή προτεραιότητα ή διακαή επιθυμία για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, το οποίο βέβαια προσπαθεί να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου επιλέγοντας όσο πιο απομονωμένους προορισμούς μπορεί ακόμα κι αν κοστίζουν μια περιουσία.

Όσοι διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους δεν αρνούνται να πληρώσουν εξαιρετικά ακριβά την διαμονή τους σε απομονωμένα καταλύματα, για ξεκούραση και χαλάρωση σε απόσταση από την πολυκοσμία.

Ένα από τα προσφερόμενα προϊόντα που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των δυνητικών ταξιδιωτών είναι το οκταήμερο σαφάρι της Roar Africa, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τις διακοπές τους ερχόμενος σε επαφή αποκλειστικά με τον ιδιωτικό του πιλότο και το προσωπικό που θα επιλέξει να τον εξυπηρετεί. Παρότι μάλιστα το κόστος της εν λόγω εμπειρίας ξεκινάει από τα 60.000 δολάρια το άτομο ήδη έξι γκρουπ έχουν κάνει κρατήσεις για το τέλος του έτους. Μιλώντας στο Bloomberg, η διευθύνουσα σύμβουλος της Roar Africa, Ντέμπορα Καλμέγιερ, παραδέχθηκε πως επρόκειτο για ένα ακριβό ταξίδι, που δεν θα μπορούσε ποτέ να φέρει στο προσκήνιο πριν από την επέλαση του κορωνοϊού. Ωστόσο, η ίδια τόνισε πως αυτή δεν είναι μία συνηθισμένη περίοδος και συνεπώς η ζήτηση για τέτοιου είδους διακοπές είναι πρωτοφανής.

Εξίσου υψηλή δεδομένου του κόστους του είναι και η ζήτηση και για ιδιωτικά αεροσκάφη, τα οποία απαλλάσσουν τους ταξιδιώτες από ουρές αναμονής, συνωστισμό εντός αεροδρομίων και τυχόν ακυρώσεις από έλλειψη πληρότητας. Αντιστοίχη είναι και η ζήτηση για τα καταλύματα στα οποία μπορεί να προσγειωθεί κάποιος με το ιδιωτικό του αεροσκάφος, όπως για παράδειγμα οι βίλες του υπερπολυτελούς θερέτρου Petit Saint Vincent στην Καραϊβική οι οποίες είναι κλεισμένες για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του 2020.

«Μέχρι στιγμής έχουμε τον διπλάσιο αριθμό κρατήσεων για 24 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι», δήλωσε στο Bloomberg υψηλόβαθμο στέλεχος του πολυτελούς Little Nell, που βρίσκεται κοντά στο χιονοδρομικό του Ασπεν. Συνολικά παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για διακοπές στην ύπαιθρο ή σε απομονωμένες τοποθεσίες, ενώ αντιθέτως οι τουρίστες φαίνεται πως θα αποφύγουν τις πόλεις» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όπως μαρτυρούν μάλιστα κάποια ταξιδιωτικά γραφεία οι τάσεις στην αγορά ταξιδίων είναι δύο, το κλείσιμο των διακοπών ανεξαρτήτως επιδημιολογικών στατιστικών και μέτρων ασφαλείας – κάτι που ακολουθούν οι τολμηροί – και η απόβαση σε απομονωμένα καταλύματα και προορισμούς ή η άρνηση να πάρουν αποφάσεις για να ταξιδέψουν μέχρις ότου υπάρξει διαθέσιμο εμβόλιο ή τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων. Σε κάθε περίπτωση όμως, «τα πολυτελή και ακριβά ταξίδια θα επιστρέψουν πρώτα από όλα», τονίζει στο Bloomberg η υπεύθυνη της GeoEx, ενός ακόμα ταξιδιωτικού γραφείου που υπόσχεται περιπετειώδεις διακοπές έναντι του αντίστοιχου κοσμίστρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider