Νέο «πρωτόκολλο» καθαρισμού των σπιτιών υιοθετεί η Airbnb

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο «πρωτόκολλο» καθαρισμού των σπιτιών υιοθετεί η Airbnb
Τι προβλέπουν οι οδηγίες που τίθενται σε ισχύ από τις αρχές Μαΐου.

Νέο πρωτόκολλο καθαρισμού των ενοικιαζόμενων καταλυμάτων ζητά να υιοθετήσουν οι ιδιοκτήτες της, η Airbnb με στόχο να ανακάμψει η αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων που έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού όταν αρθούν οι περιορισμοί των μετακινήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε σχετικό δημοσίευμα στο blog της οι νέες οδηγίες για τον καθαρισμό των σπιτιών που διατίθενται προς μίσθωση, και οι οποίες θα οριστικοποιηθούν και θα ισχύσουν από τις αρχές Μαΐου, προβλέπουν να υπάρχει κενό τουλάχιστον 24 ωρών μεταξύ των ενοικιάσεων, προκειμένου να υπάρχει επαρκής χρόνος για τον καθαρισμό τους. Επιπλέον το νέο πρωτόκολλο υγειονομικοκού καθαρισμού της εταιρείας θα περιέχει και αναλυτικό οδηγό για τον καθαρισμό του κάθε δωματίου ενός σπιτιού ξεχωριστά. Η εταιρεία μάιστα αναμένεται να τρέξει ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ιδιοκτήτες το οποίο θα συνοδεύεται από την αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω της πλατφόρμας. Τέλος στις οδηγίες αυτές θα περιλαμβάνονται και πρόσφατες ενημερώσεις σχετικά με τον ιό Covid-19 αλλά και τρόποι προφύλαξης από την μετάδοσή του, τόσο για τους ενοικιαστές όσο και για τους ιδιοκτήτες, όπως η χρήση γαντιών και μασκών από τους διαχειριστές και άλλα.

Παρότι το νέο πρωτόκολλο δεν είναι υποχρεωτικό για τους ιδιοκτήτες, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν σε ποια καταλύματα εφαρμόζεται και σε ποια όχι μέσα στην πλατφόρμα.

Όσοι ιδιοκτήτες δεν θελήσουν να ακολουθήσουν τις νέες αυτές οδηγίες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν ένα διαφορετικό εργαλείο μέσω της πλατφόρμας, ονόματι Booking Buffer, το οποίο θα κρατά αυτόματα κενό για 72 ώρες το κατάλυμά τους μεταξύ των κρατήσεων.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι νέες οδηγίες συστάθηκαν με την βοήθεια του επικεφαλής των γιατρών στις ΗΠΑ επί προεδρίας Ομπάμα, Βίβεκ Μέρθι ενώ θα ανανεώνονται βάσει των μελετών για τον κορονοϊό τις οποίες δημοσιοποιεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

«Τα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την πανδημία του COVID-19 εμπλουτίζονται συνεχώς γι' αυτό κι εμείς θα συνεχίσουμε να ανανεώνουμε τακτικά τις οδηγίες μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτές αντικατοπτρίζουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες των εμπειρογνωμόνων και των υγειονομικών αρχών» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας σε διεθνή ενημερωτικά μέσα.

Ωστόσο η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι κανόνες υγειονομικού καθαρισμού που υιοθετεί είναι απλά πρόσθετοι στα όποιο μέτρα ασφαλείας και κοινωνικής απόστασης έχει πάρει η εκάστοτε κυβέρνηση. «Το πρωτόκολλο αυτό δεν παρακάμπτει τους τοπικούς περιορισμούς κι οδηγίες που εκδίδονται από τις υγειονομικές αρχές κάθε χώρας. Οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να τηρούν αρχικά τα μέτρα των επίσημων αρχών και στη συνέχεια τα πρόσθετα μέτρα που έχει εφαρμόσει η Airbnb για την ασφάλεια τη δική τους και των πελατών τους» εξηγεί το άρθρο στο blog της Airbnb.

Το νέο αυτό πρωτόκολλο ήρθε ένα μήνα αφότου η εταιρεία άλλαξε την πολιτική ακυρώσεών της με στόχο να περιορίσει την ζημιά από την διακοπή των ταξιδιών παγκοσμίως εξαιτίας του κορονοϊού. Τον περασμένο μήνα, η Airbnb ανακοίνωσε παγκόσμια επέκταση στην πολιτική «ελαφρυντικών περιστάσεων», δηλώνοντας ότι όλοι οι επισκέπτες που είχαν κάνει κράτηση μεταξύ 14 Μαρτίου και 31 Μαΐου θα μπορούν να ακυρώσουν με πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία έχει πληγεί αισθητά από την πανδημία του κορονοϊού, μετά από μια χρονιά ταχύτατης ανάπτυξης – η Airbnb κατέγραψε έσοδα άνω των 4,8 δισ. δολαρίων το 2019 σύμφωνα με το Reuters. Το πλήγμα αυτό ήρθε την στιγμή που η Airbnb προετοίμαζε την δημόσια εγγραφή της στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider