Πάνω από 78 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της Aegean το 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 78 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της Aegean το 2019
Περί τα 15 εκατ. επιβάτες μετέφεραν το 2019 Aegean και Olympic Air.

Με16% περισσότερα κέρδη και 10% μεγαλύτερο κύκλο εργασιών έκλεισε το προηγούμενο έτος για την Aegean Airlines, η οποία είδε την επιβατική της κίνηση να αυξάνεται κατά 7%.

Αναλυτικότερα, τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 78,5 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 16% ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της έφτασε τα 1,308 δισ. ευρώ το ίδιο έτος παρουσιάζοντας αύξηση 10%.

Αντίστοιχα αυξημένη ήταν και η επιβατική κίνηση των Aegean και Olympic Air, οι οποίες μετέφεραν 15 εκατομμύρια επιβάτες, 7% περισσότερους από το προηγούμενο έτος.

Επιπλέον και σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία, τα κέρδη προ φόρων, τόκων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν σε €269,4 εκ., ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε €516,9 εκ.

«Το 2019 η ωρίμανση στη διαχείριση δικτύου και ναύλων και η προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου, έφεραν θετικά αποτελέσματα. Η εξαιρετικά θετική πορεία, επισφραγίστηκε και με το για πρώτη φορά οριακά θετικό αποτέλεσμα που πετύχαμε και το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ένα πάντα αδύναμο τρίμηνο. Η πορεία του 2019, συνέβαλε στη σημαντική ενίσχυση της δομής και της χρηματοοικονομικής μας κατάστασης, δημιουργώντας ακόμη ισχυρότερες βάσεις» ανέφερε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρίας κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

Ωστόσο δεν παράλειψε να αναφερθεί και στην πανδημία του κορονοϊού η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις στον κλάδο των αερομεταφορών. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «αναμφισβήτητα, όλος ο κλάδος θα αντιμετωπίσει εξαιρετικά σοβαρές προκλήσεις σε μία πρωτόγνωρη κρίση λόγω του COVID-19. Έχουμε στέρεες βάσεις, πιστεύουμε στον επαγγελματισμό και τις δυνατότητες των ανθρώπων μας και έχουμε αποδείξει την προσαρμοστικότητα και την αντοχή της Εταιρείας σε κρίσεις. Σε αυτή τη συγκυρία, οι αποφάσεις και οι πολιτικές των αρχών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο που είναι απαραίτητες για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της κρίσης, θα είναι κρίσιμες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider