Αλλάζουν στέγη υπουργείο Τουρισμού και ΕΟΤ

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλάζουν στέγη υπουργείο Τουρισμού και ΕΟΤ
Θα μεταφερθούν στο ιστορικό ξενοδοχείο Ambassadeur στην Ομόνοια.

Τη μετεγκατάσταση του υπουργείου Τουρισμού αλλά και του ΕΟΤ στο ίδιο κτήριο προωθεί η ηγεσία του υπουργείου, με στόχο την εξοικονόμηση κόστους αλλά και την έμπρακτη συμβολή του υπουργείου στην αναβάθμιση της πλατείας Ομονοίας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του 2019 και τους στόχους της νέας χρονιάς, το κτήριο που εξετάζεται είναι το ιστορικό ξενοδοχείο Ambassadeur επί της οδού Σωκράτους στην Ομόνοια. Πρόκειται για ακίνητο συνολικής επιφάνειας 10.247,01 τ.μ. που αποτελείται από 2 υπόγεια, ισόγειο, τμήμα ημιωρόφου, 8 ορόφους και δώμα και εδράζεται επί γηπέδου συνολικής επιφάνειας 2.363,94 τ.μ. . Το ξενοδοχείο δυναμικότητας 200 δωματίων κατασκευάστηκε το έτος 1961 και λειτουργούσε έτσι για περίπου 20 έτη. Στη συνέχεια στο κτήριο λειτούργησε το Εφετείο Αθηνών μέχρι το έτος 2000, και έκτοτε παραμένει κενό.

Να υπενθυμίσουμε ότι το εν λόγω κτήριο ανήκει στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΠ) και πρότεροι διαγωνισμοί που έχουν λάβει χώρα για την εκμίσθωση του ως ξενοδοχείου 5 αστέρων έχουν αποβεί άκαρποι και λόγω θέσης αλλά και λόγω υψηλού κόστους ανακαίνισης.

Το συνολικό έργο μετεγκατάστασης και ανακαίνισης αναμένεται να φτάσει στο ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Ωστόσο από την μετεγκατάσταση το υπουργείο θα εξοικονομεί από το ενοίκιο 1,8 εκατ. ετησίως, δεδομένης της μείωσης δαπανών που πληρώνονται για την ενοικίαση των γραφείων του ΕΟΤ στην Οδό Τσόχα και του υπουργείου στη Λεωφόρο Αμαλίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider