AEGEAN: Αύξηση 11% στην επιβατική κίνηση εξωτερικού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
AEGEAN: Αύξηση 11% στην επιβατική κίνηση εξωτερικού
H AEGEAN μετέφερε 11,6 εκαt. επιβάτες τους πρώτους 9 μήνες του 2019.

Περί τα 11,6 εκατ. επιβάτες μετέφερε το 9μηνο του 2019 η AEGEAN, καταγράφοντας αύξηση 7% στο σύνολο της επιβατικής κίνησης, σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της AEGEAN, το σύνολο σχεδόν της αύξησης, προέρχεται από την αυξημένη κατά 11% κίνηση της εταιρείας, στις γραμμές εξωτερικού (700.000 επιβάτες επιπλέον), και έφτασε τα 6,8 εκατ. επιβάτες στο εννεάμηνο, έχοντας επενδύσει σε 715.000 επιπλέον θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα, κύρια βάση δραστηριότητας της εταιρείας, η κίνηση εξωτερικού για το 2019 σημείωσε αύξηση 11%. Την ίδια περίοδο, η κίνηση εξωτερικού για την υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως από τις βάσεις που διατηρεί η AEGEAN σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο και Καλαμάτα, απέφερε 8% αύξηση. «Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς η συνολική τουριστική κίνηση στην περιφέρεια είναι στάσιμη ή βαίνει βιούμενη», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει: «Η συστηματική προσπάθεια για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, μέσω δραστηριοποίησης του μεγαλύτερου μέρους του στόλου στις αρχές της τουριστικής περιόδου, όπως έγινε φέτος, ενέχει οικονομικό ρίσκο για την εταιρεία, είναι όμως απαραίτητη τόσο για την αξιοποίηση του στόλου όσο και για την ενίσχυση του τουρισμού και τελικά αποφέρει αποτελέσματα.

Η στρατηγική αυτή, συνεχίζεται από μια εξίσου σημαντική αύξηση των διαθέσιμων θέσεων κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο αλλά και από τη διατήρηση περισσότερων προορισμών. Έτσι, έως το τέλος του χρόνου, η προσφορά θέσεων θα φτάσει τις 17,6 εκατ., εκ των οποίων 10,2 εκατ. θέσεις θα διατεθούν για πτήσεις στο δίκτυο εξωτερικού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider