DBRS: Ισχυροποιούνται οι ελληνικές τράπεζες – Η μείωση των κόκκινων δανείων η μεγαλύτερη πρόκληση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
DBRS: Ισχυροποιούνται οι ελληνικές τράπεζες – Η μείωση των κόκκινων δανείων η μεγαλύτερη πρόκληση
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει πρόοδο στην κατεύθυνση ενίσχυσης της κερδοφορίας τους, αλλά και της κεφαλαιακής τους επάρκειας.

Την παραδοχή πως οι ελληνικές τράπεζες επιταχύνουν τις προσπάθειές τους ώστε να αποκαταστήσουν την εικόνα τους διατυπώνει ο οίκος αξιολόγησης DBRS, σε ειδική έκθεση του υπό τον τίτλο «Greek Banks Accelerate Efforts to Restore Fundamentals».

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν θέσει φιλόδοξους στόχους, προκειμένου να μειώσουν τον μεγάλο όγκο των NPEs που κατέχουν στα χαρτοφυλάκιά τους. Σύμφωνα με τον DBRS, η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας είναι κρίσιμη για την ανάκτηση των θεμελιωδών μεγεθών των τραπεζών. Μάλιστα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας έχουν επίσης σημειώσει πρόοδο στην κατεύθυνση ενίσχυσης της κερδοφορίας τους, αλλά και της κεφαλαιακής τους επάρκειας.

Μεταξύ άλλων, στην έκθεση του DBRS επισημαίνεται ότι το βελτιωμένο μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα θα στηρίξει τις προσπάθειες των τραπεζών της να επιτύχουν τους στόχους μείωσης των NPEs.

«Εκτιμούμε ότι η διαχείριση του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων παραμένει η μεγαλύτερη πρόκληση για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες», σημειώνουν οι αναλυτές του DBRS.

«Η βελτίωση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των καθαρών κερδών τους στα τελευταία τρίμηνα, αλλά και την τόνωση της κεφαλαιακής τους επάρκειας», υποστηρίζουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider