Πολυτελές ξενοδοχείο θα γίνουν τα ιστορικά γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολυτελές ξενοδοχείο θα γίνουν τα ιστορικά γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης
Στην ανακατασκευή και εκμετάλλευση του ακινήτου θα προχωρήσει η εταιρεία The Margi.

Σε πολυτελές ξενοδοχείο θα μετατραπούν τα ιστορικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης 18, με τo επενδυτικό πρόγραμμα για την ανακατασκευή του κτηρίου να υπολογίζεται στα 1,68 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.

Στην ανακατασκευή και εκμετάλλευση του ακινήτου που βρίσκεται επί της οδού Ρηγίλλης 18 στην Αθήνα, με τη διαδικασία της μακροχρόνιας μίσθωσης θα προχωρήσει η εταιρεία The Margi, της οικογένειας Σταυρίδη, ύστερα από συμφωνία με το ίδρυμα «Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτικό διαπραγμάτευσης, μεταξύ του Ιδρύματος και της εταιρείας, η επένδυση θα ανέλθει σε 1,68 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ), η μίσθωση θα είναι για 50 χρόνια, ενώ το μηνιαίο καταβλητέο ενοίκιο θα είναι 16.000 ευρώ, πλέον χαρτοσήμου για την πρώτη πενταετία, και σύμφωνα με το Tornos News, μετά την πενταετία το μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται ετησίως βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, όπως αυτός αρμοδίως καθορίζεται συν 1% επί του μισθώματος. Ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου υπολογίζεται σε 18 μήνες.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στεγάζονταν στη Ρηγίλλης 18 από το 1975, όταν ο ιδρυτής του κόμματος και τότε Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής μίσθωσε το κτήριο από τη Γεωπονική Σχολή, έως και το 2011, οπότε αποφασίστηκε η μεταφορά τους στην Λεωφόρο Συγγρού. Παλαιότερα ήταν η έδρα της Βασιλικής Χωροφυλακής.

Το κτήριο είναι έργο του φημισμένου αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά (1862-1937), ο οποίος έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα στις αρχές του 20ού αιώνα και γρήγορα έγινε ο αγαπημένος αρχιτέκτων της αθηναϊκής κοινωνίας συναγωνιζόμενος επάξια τον Τσίλερ. Παράλληλα με την οικία Διομήδη, ο Α. Μεταξάς κτίζει σε κοντινή ακτίνα τις οικίες Ευγενίδου και Σερπιέρη (στην οδό Διοχάρους) και τα Μέγαρα Μπενάκη και Σταθάτου στη σημερινή λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider