Οι 11 προορισμοί που ταξίδεψαν με το ιδιωτικό τους τζετ οι εκατομμυριούχοι - Μεταξύ τους 2 ελληνικοί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι 11 προορισμοί που ταξίδεψαν με το ιδιωτικό τους τζετ οι εκατομμυριούχοι - Μεταξύ τους 2 ελληνικοί
Οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί στους οποίους καταφθάνουν οι πλούσιοι με ιδιωτικά jet - Μεταξύ τους και δύο ελληνικά!

Την ώρα που τα αεροδρόμια αποκτούν όλο και περισσότερη πολυκοσμία και οι καθυστερήσεις πτήσεων όλο και πιο συχνές, οι πλουσιότεροι του κόσμου τούτου στρέφονται στα ιδιωτικά jet για τα ταξίδια τους.

Το αυτό αποδεικνύει και πρόσφατη έρευνα του Bloomberg σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των πτήσεων των ιδιωτικών αεροπλάνων αυξήθηκε κατά 10% μέσα στο 2018.

Ωστόσο η αύξηση αυτή αφορά κυρίως σε μικρότερες διαδρομές κι όχι σε μακρινές για τις οποίες προτιμούν τις εμπορικές αεροπορικές από την άνεση των ιδιωτικών ταξιδιών.

Ποιοι είναι όμως οι δημοφιλείς προορισμοί στους οποίους πετούν με ιδιωτικά jet οι πλούσιοι.
Μαγιόρκα και Μπαχάμες συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο συχνών προορισμών ιδιωτικών jet για το 2018, σύμφωνα με το Bloomberg, με την πλειονότητα των πτήσεων για τις Μπαχάμες να προέρχεται από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ στη Μαγιόρκα καταφθάνουν κυρίως επιβάτες από την ηπειρωτική Ισπανία ή τη Γερμανία.

Ας δούμε όμως τους αγαπημένους προορισμούς των πλουσίων μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται κι δύο ελληνικοί.

Στην κορυφή των προτιμήσεων των ευκατάστατων τουριστών βρίσκεται το αρχιπέλαγος που αποτελείται από περίπου 700 κοραλλιογενή νησιά, εκ των οποίων περίπου 30 είναι κατοικήσιμα και βρίσκονται κατά μήκος του Τροπικού του Καρκίνου. Ο λόγος για τις περίφημες Μπαχάμες οι οποίες υποδέχτηκαν το 2018 16.400 ιδιωτικά τζετ και τους επιβάτες τους. 

Το ισπανικό νησί αποτελεί τον πιο δημοφιλή νησιωτικό προορισμό της Μεσογείου σύμφωνα με το Lonely Planet. Αυτό αποδεικνύει και ο αριθμός των αφίξεων ιδιωτικών τζετ στο μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδωνό ο οποίος έφτασε το 2018 τις 5.600.

Το νησί της διασκέδασης, των όμορφων και εναλλακτικών παραλιών αλλά και το στέκι όλης της παγκόσμιας ελίτ ακούει στο όνομα Ίμπιζα. Τα 24ωρα κλαμπ και τα περίφημα pool party επισκέπτονται κάθε χρόνο αμέτρητοι τουρίστες με τις αφίξεις των ιδιωτικών τζετ να φτάνουν τις 5.400.

Η Σαρδηνία είναι ένα αμάλγαμα μεσογειακής και τροπικής φυσικής ομορφιάς, διαφορετικών πολιτιστικών στοιχείων, σύγχρονου και παραδοσιακού ρυθμού ζωής. Από τη μία οι κοσμοπολίτικες, είτε οι πιο ήρεμες παραλίες και οι δαντελωτές ακτές και από την άλλη η ενδοχώρα, με τον αγροτικό χαρακτήρα και τις παραδόσεις.
Με τυρκουάζ νερά, λευκές, αμμώδεις παραλίες και με μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Ευρώπης, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι η Σαρδηνία κατακλύζεται από τουρίστες, και μάλιστα εύπορους με τις αφίξεις ιδιωτικών τζετ να φτάνουν τις 5.200.

Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Πουέρτο Ρίκο είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια στην Καραϊβική αλλά κι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της περιοχής γνωστός για την νυχτερινή του ζωή. Εστιατόρια, καζίνο και νυχτερινά κλαμπ συγκεντρώνουν αμέτρητους επισκέπτες ετησίως, μεταξύ αυτών και αρκετούς πλούσιους που το 2018 έφτασαν εκεί μέσω 3.400 πτήσεων ιδιωτικών τζετ.

Η κοσμοπολίτισα του Αιγαίου, Μύκονος αποτελεί ένα από τα πιο ξακουστά νησιά παγκοσμίως για τις ονειρεμένες παραλίες, την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και φυσικά την έντονη νυχτερινή ζωή. Το νησί-προορισμός για το διεθνές τζετ σετ κατάφερε να παρασύρει στον παλμό του αρκετούς πλούσιους με τις αφίξεις των ιδιωτικών τζετ να φτάνουν το 2019 τις 1.900. 

Ένας παράδεισος τοποθετημένος πάνω σε 7.107 νησιά, αυτό είναι οι Φιλιππίνες τις οποίες προτιμούν όλο και περισσότεροι εύποροι για τις λευκές τους παραλίες, τη σμαραγδένια θάλασσα, την άφθονη βλάστηση, τα ηφαίστεια, τα βουνά, τις λίμνες, την ιστορία, τον πολιτισμός και την τέχνη, όλα αυτά που συνυπάρχουν σε αυτό το υπέροχο αρχιπέλαγος, στην είσοδο του Ειρηνικού Ωκεανού. Γι αυτό ίσως αυξάνουν όλο και περισσότερο οι αφίξεις των ιδιωτικών τζετ οι οποίες την προηγούμενη χρονιά έφτασαν τις 1.600.

Παρότι στον Ατλαντικό ωκεανό λίγα μίλια μακριά από την Κούβα, ο Άγιος Μαρτίνος αποτελεί συστατική χώρα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, μαζί με το Κουρασάο, την Ολλανδία και την Αρούμπ και είναι γνωστός για τις γραφικές λιμνοθάλασσές του και φυσικά για το αεροδρόμιό του, αυτό που τα αεροπλάνα για να προσγειωθούν περνούν σχεδόν πάνω από τα κεφάλια των λουόμενων. Η ολλανδική Μύκονος όπως την αποκαλούν κάποιοι αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό κι όλο και περισσότερο έναν τουριστικό παράδεισο για τους εύπορους. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αφίξεις των ιδιωτικών τζετ έφτασαν το 2018 τις 1.300.

Το μεσογειακό νησί χαρακτηρίζεται από τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες από θαυμάσια αρχιτεκτονική και μια εκρηκτική άνοδο της αγοράς Real Estate. Αυτοί και πολλοί ακόμα λόγοι το ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις των πλουσίων. Μόνο πέρυσι το νησί δέχτηκε 1.200 αφίξεις ιδιωτικών τζετ.

Ο τροπικός παράδεισος των Μπαρμπάντος στην Καραϊβική είναι σίγουρα ένας αγαπημένος προορισμός κρουαζιέρας. Το τελευταίο διάστημα βέβαια πέρα από τα μεγάλα εμπορικά και ιδιωτικά μικρότερα σκάφη το επισκέπτονται όλο και πιο πολλά ιδιωτικά τζετ, με τον αριθμό τους να φτάνει το 2018 στα 1.200. 

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας το οποίο είναι γνωστό για τις μαγευτικές του παραλίες τα ορεινά του χωριά και για το φοινικόδασος βρίσκεται στην 15η θέση των προτιμήσεων των πλουσίων που αποφασίζουν να ταξιδέψουν με ένα ιδιωτικό jet. Σύμφωνα με το U.S. News και World Report μάλιστα το 2018 δέχτηκε 912 αφίξεις ιδιωτικών jet. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Ο Λευκός Οίκος θέλει απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

23:46

Ford: Ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

23:43

ΗΠΑ: Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαιώνει την παράδοση πυραύλων ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

23:30

Για πρώτη φορά το «Σαρλ ντε Γκολ» υπό νατοϊκή διοίκηση - Μήνυμα της Γαλλίας προς τη Ρωσία

23:29

Meta: Βουτιά 11% της μετοχής λόγω αδύναμου guidance

23:15

Wall Street: Μεικτά πρόσημα με μικρές διακυμάνσεις - Άλμα 12% για την Tesla

23:00

ΠΟΥ: Τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν χάρη στα εμβόλια τα τελευταία 50 χρόνια

22:38

Απώλειες για το πετρέλαιο - Βουτιά 9% για το φυσικό αέριο

22:27

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί

22:14

Σταμπουλίδης: Πρωτόγνωρο έργο για τα ελληνικά δεδομένα το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ

22:03

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Μέσα σε 9 μήνες προκηρύξαμε διαγωνισμούς 1,5 δισ. ευρώ

21:53

Καβαλάκης για ΑΙΓΙΣ: Πρόγραμμα - σταθμός για την Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα

21:42

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα

21:28

Χρυσός: Μικρές διακυμάνσεις με την προσοχή στραμμένη στα μακρο των ΗΠΑ

21:17

Ψηφίστηκε από την Επιτροπή της Βουλής το ν/σ του ΥΠΕΝ για κλιματική αλλαγή

21:05

Κομισιόν: Ένα βήμα πριν το Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για παραλείψεις στην νομοθεσία περί «παθητικής δωροδοκίας» και «δημόσιου λειτουργού»

20:53

Enterprise Greece: Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος φινλανδικών επιχειρήσεων η Ελλάδα

20:42

Reds: Ο Κ. Κόλλιας αναλαμβάνει και υπεύθυνος επενδυτικών σχέσεων

20:33

AEGEAN : Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα - Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού

20:28

Τσακλόγλου: Το ΤΕΚΑ μακροπρόθεσμα θα γίνει ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της χώρας

20:15

Γαλλοϊταλικός άξονας υπέρ Ντράγκι στο τιμόνι της Κομισιόν - Το σενάριο που «ξαναζεσταίνεται»

20:10

Ευρωαγορές: «Φρέναρε» το θετικό momentum

20:00

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Φλώρο - Θα κρατηθεί ως την απολογία του

19:52

Άρειος Πάγος: Πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών ο Κασιδιάρης

19:45

Ευρωκοινοβούλιο: Νέοι κανόνες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος

19:31

Μητσοτάκης στο «ΑΙΓΙΣ»: Έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο για να είμαστε προετοιμασμένοι το καλοκαίρι

19:15

Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο; - Εκστρατεία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

18:57

CNL Capital: Αύξηση 62% στα έσοδα το 2023 - Στα 588.000 τα καθαρά κέρδη

18:45

Κεραμέως: Η Τεχνική Υποστήριξη της Κομισιόν πολύτιμος αρωγός στα μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα της χώρας μας

18:33

Ξυλοδαρμός Γραμμένου: Τι οδήγησε στο πρωτοφανές επεισόδιο με τον Φλώρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider