Κερδίζουν τις προτιμήσεις των ξένων τα μη δημοφιλή ελληνικά νησιά

καρπαθος

Έδαφος φαίνεται να κερδίζουν τα μη δημοφιλή νησιά της Ελλάδας, σύμφωνα με έρευνα της Sunvil για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ παράλληλα μειώνεται το ενδιαφέρον για τους μέχρι χθες νησιωτικούς πρωταγωνιστές του καλοκαιριού. 

Όπως αποδεικνύεται από την έρευνα, το 2019 οι ενδιαφερόμενοι να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αναζητούν μια πιο ήσυχη και πιο παραδοσιακή ελληνική εμπειρία εν συγκρίσει με το 2018, με την αύξηση της αναζήτησης για μη δημοφιλή νησιά να φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις και το 340%.

Ειδικότερα, η ανάλυση των δεδομένων όγκου αναζήτησης μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου το 2018 και το 2019 μαρτυρά ότι η αναζήτηση για μερικά από τα πιο δημοφιλή νησιά έχει μειωθεί. Για παράδειγμα το ενδιαφέρον των Βρετανών για την Ζάκυνθο έχει μειωθεί κατά 31%, για την Κεφαλονιά κατά 21% ενώ για την Σαντορίνη κατά 12%. 

Παρά βέβαια την μερική πτώση στον όγκο αναζήτησης εν συγκρίσει με πέρυσι, η Ελλάδα παραμένει δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες. Ποια είναι όμως τα ελληνικά νησιά στα οποία αυξήθηκε ο όγκος αναζήτησης το 2019;
 

Κύθηρα

Κύθηρα

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 340%

Σάμος

Σάμος

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 39%

Λήμνος

Λήμνος

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 38%

Κύθνος

Κύθνος

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 32%

Χάλκη

Χάλκη

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 30%

Κουφονήσια

Κουφονήσια

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 25%

Μήλος

Μήλος

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 23%

Μεγανήσι

Μεγανήσι

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 22%

Τήλος

Τήλος

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 21%

Κάρπαθος

Κάρπαθος

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 14%

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ