Θεοχάρης: Το στρατηγικό πλάνο της κυβέρνησης για τον τουρισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοχάρης: Το στρατηγικό πλάνο της κυβέρνησης για τον τουρισμό
Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πως η συνεργασία με όλους τους φορείς είναι απολύτως αναγκαία για την επίτευξη των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων.

Στην ανάγκη διαμόρφωσης μιας κεντρικής στρατηγικής για τον τουρισμό ώστε να γίνει ανταγωνιστικός επεσήμανε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Το στρατηγικό πλάνο της κυβέρνησης για τον τουρισμό, σύμφωνα με τον υπουργό, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την βελτίωση των υποδομών, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, την ενίσχυση της εκπαίδευσης και την αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η συνεργασία με όλους τους φορείς είναι απολύτως αναγκαία για την επίτευξη των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων.

Στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «σύμφωνα με όλους τους φορείς του τουρισμού που καταγράφουν και στατιστικά την εξέλιξη του τουριστικού ΑΕΠ στην χώρα, φαίνεται πως η περίοδος στην οποία το ευνοϊκό περιβάλλον μας βοήθησε να έχουμε μια ανάπτυξη, μετά το 2012 και μέχρι πέρυσι, φτάνει στο τέλος της. Η αλήθεια είναι ότι πάντοτε υπάρχουν κυκλικές μεταβολές των τουριστικών προορισμών. Αυτό έχει ήδη επισημανθεί ότι θα οδηγήσει σε κάποια μείωση του τουριστικού ΑΕΠ κατά ένα ποσοστό που μένει να το δούμε».

Πρόσθεσε επίσης ότι «η προσπάθεια της χώρας μας είναι να θωρακίσει το τουριστικό της προϊόν, να το κάνει ισχυρό σε όλες τις περιόδους και να βρίσκει ευκαιρίες να βελτιώνει τις υποδομές της διεκδικώντας πολύ μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας τουριστικής πίτας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Αυτό θα κάνουμε και αυτή την περίοδο και θα δώσει μεγαλύτερη σιγουριά ότι ο τουρισμός στη χώρα μας μπορεί να αντέχει όλες τις συνθήκες τόσο τις ευνοϊκές όσο και τις μη ευνοϊκές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.