Θεοχάρης: Να φέρουμε τη χώρα ψηλά στον τομέα του τουρισμού

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοχάρης: Να φέρουμε τη χώρα ψηλά στον τομέα του τουρισμού
Παρέδωσε το υπουργείο Τουρισμού στον Χάρη Θεοχάρη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.  

Στα μεγέθη που παρουσιάζει σήμερα ο ελληνικός τουρισμός αναφέρθηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Τουρισμού. Ο βραχύβιος υπουργός (ανέλαβε καθήκοντα στις 6 Μαΐου) μίλησε για τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει ο τουρισμός και τη συμβολή του στην ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι σήμερα καταγράφεται αύξηση 35% του εισερχόμενου τουρισμού, 18,5 δισ. τουριστικά έσοδα ενώ ο τουρισμός ο οποίος έχει ρυθμό ανάπτυξης 7%, εισφέρει το 20% του ΑΕΠ.

Κατέληξε μάλιστα επισημαίνοντας ότι κλειδί για την ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί η αρμονική συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων.
«Είμαστε εδώ μέρα και νύχτα για να κάνουμε σκληρή δουλειά και να φέρουμε τη χώρα ψηλά στον τομέα του τουρισμού δήλωσε με τη σειρά του ο νέος υπουργός ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Θεοχαρόπουλο για το έργο του. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν, τόνισε ο κ. Θεοχάρης, σημειώνοντας πως πρέπει να δοθεί έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού καθώς και στο να αντιμετωπιστούν μια σειρά από προκλήσεις ώστε αυτές να αναπτυχθούν.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον ειδικό ρόλο της εκπαίδευσης των τουριστικών υπαλλήλων, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε να βρεθούμε στην πρώτη πεντάδα των τουριστικών χωρών παγκοσμίως χωρίς να έχουμε μια από τις καλύτερες εκπαιδευτικές υποδομές για τον τουρισμό.

Επισήμανε επίσης ότι η συνεργασία με όλους εμπλεκόμενους φορείς στον τουρισμό είναι απολύτως αναγκαία για την επίτευξη αποτελεσμάτων και αυτό θα επιδιωχθεί από τη νέα πολιτική ηγεσία στον τουρισμό.

Επιδιωκόμενος στόχος σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη είναι ο τουρισμός να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος ώστε η χώρα να επιτύχει ισχυρή ετήσια ανάπτυξη 4%. Ο στόχος αυτός θα στηριχθεί με δράσεις εξωστρέφειας και καινοτομίας με απώτερο σκοπό την προσέλκυση και τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Αναφερθείς στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να προωθήσει τα ζητήματα του Τουρισμού με την πολύτιμη βοήθεια κι εμπειρία και του υφυπουργού τουρισμού, του κ. Μάνου Κόνσολα αλλά και με την βοήθεια των υπαλλήλων του υπουργείου.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι πρώτες δηλώσεις του υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα. Τόνισε ότι οι προκλήσεις είναι τεράστιες και η θέληση μεγάλη για να ικανοποιηθούν στο έπακρο οι μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν και να οδηγηθεί ο τουρισμός σε μεγαλύτερες επιτυχίες ανάλογες των δυνατοτήτων που διαθέτει η χώρα. Αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, επισήμανε πώς "είμαστε αποφασισμένοι να παράξουμε πολιτική βιώσιμη, ρεαλιστική, ορατή και μετρήσιμη. Η κουλτούρα μας ενσωματώνει την αρχή της συνέχειας του κράτους ως προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά". Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους είπε ότι προσβλέπει στην συνεργασία και την εναπόθεση δυνάμεων στο υπουργείο προκειμένου να έλθουν αποτελέσματα και να ικανοποιηθούν οι μεγάλες προσδοκίες για τον Τουρισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider