Bloomberg: Η Αθηναϊκή Ριβιέρα θα μπορούσε να διπλασιάσει τα έσοδα από τον τουρισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Η Αθηναϊκή Ριβιέρα θα μπορούσε να διπλασιάσει τα έσοδα από τον τουρισμό
«Είναι δύσκολο να βρεθεί άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πλουσίων που επιλέγουν για τις διακοπές τους την Αθηναϊκή Ριβιέρα», γράφει το Bloomberg.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα θα μπορούσε να διπλασιάσει τα έσοδα που μπαίνουν στα κρατικά ταμεία από τον τουρισμό, γράφει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg. Ωστόσο, όπως προειδοποιεί, υπάρχει ένα πρόβλημα. Ποιο είναι αυτό; Είναι δύσκολο να βρεθεί άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πλουσίων που επιλέγουν για τις διακοπές τους την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο εν λόγω δημοσίευμα, η Αθηναϊκή Ριβιέρα θα μπορούσε να συνεισφέρει τα μέγιστα στην ελληνική τουριστική βιομηχανία – και κατ’ επέκταση στην ελληνική οικονομία – δίδοντας σημαντική ώθηση στα έσοδα. Μάλιστα θα μπορούσε να διπλασιάσει τα έσοδα. Ωστόσο, είναι δύσκολο για τα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας να ανακαλύψουν – και εν συνεχεία να προσλάβουν – εκπαιδευμένο προσωπικό που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πλουσίων.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα, μόλις 20 λεπτά μακριά από την Ακρόπολη και το κέντρο της Αθήνας, θα έπρεπε να είναι «παιδική χαρά» για τους μεγιστάνες του κόσμου που την επιλέγουν. Κι όμως δεν είναι, γράφει το Bloomberg και εξηγεί:

Η ομορφιά της είναι απαράμιλλη, τα νερά της είναι καθαρά και καταγάλανα, το ηλιοβασίλεμα ρομαντικό. Τα ξενοδοχεία λίγα αλλά υπερπολυτελή. Όμως, αυτά αδυνατούν να βρουν εκπαιδευμένους υπαλλήλους για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες της «υψηλής κοινωνίας».

«Πρόκειται πραγματικά για μια χαμένη ευκαιρία, για μια χώρα, της οποίας ο τουρισμός συνεισφέρει σχεδόν το 20% στο ελληνικό ΑΕΠ», προσθέτει το Bloomberg.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, μόνο πέρυσι, 30 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα, αριθμός αυξημένος κατά 11% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Αύξηση 12% κατέγραψαν οι τουριστικές εισπράξεις, «σκαρφαλώνοντας» στα 16 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider