Νέα ξενοδοχειακή πιάτσα δημιουργείται στην Αθήνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα ξενοδοχειακή πιάτσα δημιουργείται στην Αθήνα
Διευύνεται η ξενοδοχειακή πιάτσα του Συντάγματος, η Ερμού γεμίζει ξενοδοχεία.

Σε φάση επέκτασης βρίσκεται η ξενοδοχειακή πιάτσα που υπάρχει εδώ και χρόνια στο Σύνταγμα με όλο και περισσότερα ξενοδοχεία να ανοίγουν όχι μόνο πέριξ της πλατείας αλλά και στον κατεξοχήν εμπορικό πεζόδρομο της Ερμού.

Μετά το άνοιγμα του Electra Athens του ομίλου ELECTRA HOTEL & RESORTS, και προσφάτως του Elia Ermou Athens Hotel επί της οδού Ερμού ένα ακόμα boutique ξενοδοχείο ετοιμάζεται να ανοίξει στον ίδιο δρόμο.

Ο λόγος για το 4άστερο Utopia, το οποίο αναμένεται να κάνει εγκαίνια τον Ιούλιο. Το νέο κατάλυμα δημιουργήθηκε στον αριθμό 46 της Ερμού όπου από τον Απρίλιο του 2017 φιλοξενεί κατάστημα της αλυσίδας Forever 21 ενώ παλαιότερα φιλοξενούσε κατάστημα της αλυσίδας «Sprider». Το ακίνητο, ένα από τα λίγα ελεύθερα του εμπορικού αυτού δρόμου, ανήκει στον επιχειρηματία Πάνο Γερμανό.

Το ξενοδοχείο, το οποίο θα διαθέτει 28 δωμάτια και rooftop εστιατόριο – bar με θέα προς την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό, διαχειρίζεται ο Στέλιος Ιωαννίδης, που επίσης διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία Acropolis Museum, Athens Diamond, Athens Status Suites και Athens La Strada.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ιωαννίδης το 2018 νοίκιασε το κλειστό από το 2008 ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια, το οποίο πρόσφατα το υπομίσθωσε στην ισραηλινή αλυσίδα Brown Hotels. Η συγκεκριμένη ισραηλινή αλυσίδα μάλιστα παρουσιάζεται ιδιαίτερα δραστήρια στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά έχοντας αποκτήσει έξι ακίνητα στην Αθήνα κι ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση 2 ακόμα στην Θεσσαλονίκη με στόχο την μετατροπή τους σε boutique hotels που απευθύνονται σε νέους ταξιδιώτες. Κατά κύριο λόγο η εταιρεία διαθέτει ξενοδοχεία στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και την Κροατία.

Στις αρχές του έτους άνοιξε τις πύλες του και το το Elia Ermou το 4* ξενοδοχείο δυναμικότητας 123 δωματίων και 9 σουιτών που βρίσκεται στην οδό Ερμού 15 στο Σύνταγμα. Το κτήριο που φιλοξενεί σήμερα το ξενοδοχείο ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων με μια επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ τριών Ελλήνων επιχειρηματιών του Καλαμάρα Νικολάου, της οικογενείας Καντηλιεράκη Γεωργίου και του Ελευθεριάδη Αναστασίου.

Τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με την πιο σύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία -Wi-Fi internet – Jacuzzi, τα περισσότερα διαθέτουν με χαμάμ και θέα την Ακρόπολη, ενώ ακόμη στο ξενοδοχείο υπάρχουν, υπερσύγχρονο Spa με κρυοσάουνα, γυμναστήριο, κομμωτήριο και περιποίηση άκρων.Το Athens View Balcὸn που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο έχει εξαιρετική θέα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στον λόφο του Λυκαβηττού. Επίσης το εστιατόριο προσφέρει γευστικές επιλογές, ενώ στο ξενοδοχείο λειτουργούν ακόμη, το αίθριο bar και το Elia Bistro, παρκινγκ με 50 θέσεις στάθμευσης εντός του κτιρίου και 3 μικρές αίθουσες πολλαπλών χρήσεων με φυσικό φωτισμό.

Tο ενδιαφέρον για την Eρμού και τους γύρω δρόμους δεν είναι καινούργιο, έχει από καιρό αναζωπυρωθεί και φυσικά δεν περιορίζεται στην Ερμού αλλά επεκτείνεται περιμετρικά της πλατείας, περικυκλώνοντας Μεγάλη Βρεταννία και King George.

Να υπενθυμίσουμε ότι έως το τέλος του 2019 αναμένουμε και την λειτουργία της νέας μονάδας του ομίλου Λάμψα στο Σύνταγμα. Ο όμιλος έχει μισθώσει το ιστορικό ξενοδοχείο «King's Palace», ιδιοκτησίας του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Πανεπιστημίου. Με τη νέα μονάδα, τη γειτονική «Μεγάλη Βρεταννία», αλλά και με το όμορο «King George» στην αγορά του οποίου προχώρησε ήδη από πέρυσι η εταιρεία, ενισχύει την πρωτοκαθεδρία της στα πέριξ της πλατείας Συντάγματος.

Παράλληλα, σε πολύ κοντινή απόσταση και μέσα στo 2019 θα λειτουργήσει το νέο 5άστερο ξενοδοχείο του ομίλου Κόκκαλη στο Σύνταγμα, στο τριώροφο διατηρητέο κτίριο, επιφάνειας 4.160 τ.μ., ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), το οποίο έχει μισθώσει η Intrakat από τα τέλη του 2017. Στην καρδιά της Αθήνας, το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει 45 δωμάτια, bar-restaurant με εξωτερική αυλή και spa, ώστε να αποτελεί έναν πολυτελή πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Αθήνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider