Πρεμιέρα για το πεντάστερο Ikos Aria στην Κω

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρεμιέρα για το πεντάστερο Ikos Aria στην Κω
Το Ikos Aria είναι η πρώην μονάδα Club Med Kefalos η οποία αφότου πέρασε στα χέρια της αλυσίδας Ikos, επεκτάθηκε και ανακαινίστηκε πλήρως.

Άνοιξε τις πύλες του το πολυαναμενόμενο Ikos Aria, το νέο ξενοδοχείο της αλυσίδας Ιkos στην Κω, στην οποία βασικοί μέτοχοι είναι οι Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης της ΣΑΝΗ, με τη συμμετοχή επενδυτικών κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management.

Σύμφωνα με τον CEO του ομίλου Sani/Ikos κ. Α. Ανδρεάδη, το νέο θέρετρο στην όμορφη παραλία Κέφαλο στην Κω η επένδυση για το ξενοδοχείο έφτασε τα 100 εκατ. ευρώ και ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ 12 μηνών.

Το νέο πολυτελές resort διαθέτει 374 δωμάτια και σουίτες, 6 θερμαινόμενες πισίνες άνω των 4.000 τ.μ. καθώς και κάποιες ιδιωτικές, 8 εστιατόρια, 10 μπαρ & beach bar, θέατρο, spa, μίνι κλαμπ, υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και πολλά άλλα. Στην έκταση των 178 στρεμμάτων όπου εκτείνεται η μονάδα αναμένεται να δημιουργηθούν περί τις 600 θέσεις εργασίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ikos Aria είναι η πρώην μονάδα Club Med Kefalos η οποία αφότου πέρασε στα χέρια της αλυσίδας Ikos, επεκτάθηκε και ανακαινίστηκε πλήρως.

Το πεντάστερο resort στην Κω, αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη επένδυση της Ikos μετά τα περσινά εγκαίνια της μονάδας Ikos Dassia στην Κέρκυρα, η επένδυση για την οποία έφτασε τα 110 εκατ. ευρώ. Οι δύο μονάδες αποτελούσαν μέρος του επενδυτικού πλάνου που υλοποιεί ο ξενοδοχειακός όμιλος για την περίοδο 2018- 2020.

Ωστόσο στα νέα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται και η επέκταση στο εξωτερικό με μια μονάδα να κατασκευάζεται ήδη στην Ισπανία, ενώ μια ακόμα να προετοιμάζεται στην Πορτογαλία. Στην Ισπανία ο όμιλος έχει αποκτήσει το ξενοδοχείο Costa del Sol Princess στην Μαρμπέλλα της Ανδαλουσίας, το οποίο βρίσκεται σε φάση ανακαίνισης με στόχο να ανοίξει τις πύλες του την θερινή σεζόν του 2020 ως Ikos Andalusia. Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 150 εκατ. ευρώ, ενώ η νέα μονάδα θα είναι δυναμικότητος 400 περίπου δωματίων και σουιτών.

Εκτός από τα δύο ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Κω, στην αλυσίδα ανήκουν το Ikos Oceania (πρώην Oceania Club) στα Νέα Μουδανιά και το Ikos Olivia (πρώην Gerakina Beach) το οποίο επίσης ανακαινίστηκε.

Παρότι τα σχέδια της Ikos για μελλοντικές επενδύσεις στην Ελλάδα δεν έχουν γίνει γνωστά, να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν είχε αναφερθεί ως στόχος το άνοιγμα μιας νέας μονάδας κάθε χρόνο, οι περισσότερες στην κατηγορία «ultra all inclusive» ώστε να προσελκύουν επισκέπτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Πρεμιέρα για το πεντάστερο Ikos Aria στην Κω
Πρεμιέρα για το πεντάστερο Ikos Aria στην Κω
Πρεμιέρα για το πεντάστερο Ikos Aria στην Κω
Πρεμιέρα για το πεντάστερο Ikos Aria στην Κω

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider