Τέλος χρηματιστηριακής εποχής για τις «Μινωικές Γραμμές»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος χρηματιστηριακής εποχής για τις «Μινωικές Γραμμές»
Το Χρηματιστήριο θα προχωρήσει στην αφαίρεση των μετοχών της εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και του διακανονισμού των εκκρεμών συναλλαγών».

Εκτός χρηματιστηρίου τίθενται από σήμερα Μεγάλη Τρίτη οι μετοχές της εταιρείας «Μινωϊκές Γραμμές Α.Ν.Ε», σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως ανακοινώθηκε «σε συνέχεια της από 18 Απριλίου έγκρισης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας “ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.” από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 17 του ν.3371/2005, οι μετοχές της εταιρείας τίθενται εκτός διαπραγμάτευσης από σήμερα Μ. Τρίτη 23 Απριλίου 2019.

Το Χρηματιστήριο θα προχωρήσει στην αφαίρεση των μετοχών της εταιρείας από τα συστήματα διαπραγμάτευσής του, μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και του διακανονισμού των εκκρεμών συναλλαγών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου 2019».

Να υπενθυμίσουμε ότι οι μέτοχοι των Μινωικών Γραμμών είχαν αποφασίσει τη διαγραφή της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της 1ης Νοεμβρίου του 2018.

Κατά την ίδια ανακοίνωση η εταιρεία ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ ανακοίνωνε ότι η εταιρεία GRIMALDI GROUP SpA, βασικός μέτοχος της εταιρείας ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ, με ποσοστό συμμετοχής σήμερα άνω του 96,6% συνεχίζει να προβαίνει σε αγορές μετοχών της εταιρείας μέσω του Χ.Α. και απήυθυνε ανοικτή προσφορά για την απόκτηση μετοχών της εταιρείας ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ από υφιστάμενους μετόχους της εταιρείας που ενδιαφέρονται να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους. Η προσφορά θα ισχύσει για περίοδο 30 ημερολογιακών ημερών και συγκεκριμένα θα εκκινήσει στις 7 Μαρτίου 2019 και θα λήξει στις 5 Απριλίου 2019. Η GRIMALDI GROUP SpA προσφέρει 2,40 ευρώ για κάθε μετοχή.

Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξόδου της εταιρείας ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ από το Χ.Α., οι μέτοχοι μειοψηφίας που θα θελήσουν να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους στο βασικό μέτοχο, θα μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της εταιρείας ή σε τραπεζικό υποκατάστημα που θα υποδειχθεί με νεότερη ανακοίνωση. Η ευχέρεια αυτή παρέχεται προς διευκόλυνση τυχόν ενδιαφερομένων μετόχων-πωλητών και δεν περιορίζει ούτε καταργεί οποιαδήποτε κατ' νόμο δικαιώματα των μετόχων μειοψηφίας υφίστανται σήμερα ή μελλοντικά κατόπιν της διαγραφής της εταιρείας ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ από το Χ.Α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider