Greek Tourism Workshop: Υψηλές οι προσδοκίες για την τουριστική κίνηση από το Κατάρ προς την Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Greek Tourism Workshop: Υψηλές οι προσδοκίες για την τουριστική κίνηση από το Κατάρ προς την Ελλάδα
Το Greek Tourism Workshop πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ντόχα του Κατάρ στις 10 Απριλίου 2019.

Το Greek Tourism Workshop, που αποτελεί πλέον θεσμό, έκλεισε την αυλαία του για το α εξάμηνο του 2019 με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ντόχα του Κατάρ στις 10 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο City Centre Rotana Doha, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ντόχα και με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η αεροπορική εταιρία Qatar Airways, το ταξιδιωτικό πρακτορείο Mideast Travel, η B2B online πλατφόρμα κρατήσεων The Booking Expert καθώς και το Tourism Today ως χορηγός επικοινωνίας.

Η εκδήλωση έτυχε θερμής αποδοχής από τους 120 συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων ήταν οι σημαντικότεροι τουριστικοί πράκτορες του Κατάρ και Έλληνες επιχειρηματίες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Ορφανίδης, ο Πρόξενος κ. Γιάννης Ζελομοσίδης, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος κ. Παναγιώτης Κρίκης, καθώς και άλλα στελέχη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ντόχα, ενώ το Επιμελητήριο του Κατάρ εκπροσωπήθηκε από τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, κ. Ahmed Adel.

Στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου ο κ. Γιάννης Γούλιος, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, απεύθυνε χαιρετισμό, ενώ η κα Ελευθερία Φίλη, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκδόσεων και Οπτικοακουστικών, παρουσίασε την Ελλάδα ως τον ιδανικό προορισμό για τουρισμό πολυτελείας.

Στις απεριόριστες επιλογές που έχουν όλοι όσοι επισκέπτονται την περιοχή για ολιγοήμερες διακοπές και όχι μόνο, αναφέρθηκε από πλευράς της η κα Αθηνά Κολυβά, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Η κα Ελένη Βουγιουκαλάκη, εκπροσωπώντας το Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, μίλησε για την ελληνική φιλοξενία και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τα τελευταία χρόνια.

Οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές και την τουριστική υποδομή των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον κ. Δημήτρη Πασχαλίδη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσων.

Η κα Κατερίνα Μούσμπε, Διευθύνουσα Σύμβουλος του βασικού χορηγού της εκδήλωσης, Mideast Travel, τόνισε την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρία της για 35 συναπτά χρόνια εξυπηρετώντας, μεταξύ άλλων, επισκέπτες από τις αραβικές χώρες, ενώ στο τέλος της παρουσίασής της αναφέρθηκε στα οφέλη από τη χρήση του online B2B συστήματος κρατήσεων «The Booking Expert» που ανέπτυξε η εταιρία της.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο κ. Manikandan Nair, Trade Sales Manager, Qatar Airways ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής ήταν: ο κ. Jean Marc Roucos, Sales & Marketing Director, Angsana Corfu Hotel, η κα Ελένη Μιχελή, Contracting Manager, Axia Hospitality, o κ. Άγγελος Μανιουδάκης, Hotel Manager, Belvedere Boutique Hotel Mykonos, ο κ. Χρήστος Καζαντζής, Sales Executive, Divani Collection Hotels, ο κ. Μιχάλης Μαρκάκης, Director of Sales, Luxury Segment, Grecotel Hotels & Resorts, η κα Μαρία Ατίκ, D.M.C. Manager, Mideast Travel, η κα Μάγδα Καλαρίτη, Business & Leisure Operation Manager, Mideast Travel, η κα Αντωνία Ξενάκη, Business & Leisure Consultant, Mideast Travel, ο κ. Περικλής Γομπάκης, Assistant Director of Sales, Sani Resort και ο κ. Δημήτρης Στρωτός, Sales Executive, The Booking Expert.

Οι εκδηλώσεις Greek Tourism Workshop είναι μία πρωτοβουλία της εταιρίας Congress & Business Planners με στόχο αφενός την προβολή της Ελλάδας ως έναν ιδανικό προορισμό για τουρισμό πολυτελείας, συνεδριακό και ιατρικό τουρισμό και αφετέρου το χτίσιμο ενός ισχυρού δικτύου συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών και των Αραβικών αλλά και των τρίτων χωρών όπου δραστηριοποιούνται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider