Πάσχα στα νησιά θα κάνουν οι Έλληνες

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάσχα στα νησιά θα κάνουν οι Έλληνες
Το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνεται και φέτος στους νησιωτικούς προορισμούς σύμφωνα με τις κρατήσεις στα ελληνικά τουριστικά γραφεία.

Ανάσα φαίνεται να παίρνει φέτος ο εσωτερικός τουρισμός αλλά και τα ταξίδια των Ελλήνων στο εξωτερικό μετά και την μικρή έστω βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Η κίνηση των Ελλήνων ταξιδιωτών παρουσιάζεται αυξημένη κατά 15% περίπου κατά την περίοδο του Πάσχα τόσο για τους εγχώριους προορισμούς όσο και προορισμούς του εξωτερικού.

Το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνεται και φέτος στους νησιωτικούς προορισμούς σύμφωνα με τις κρατήσεις στα ελληνικά τουριστικά γραφεία που ανήκουν σε Συνδέσμους-μέλη της FedHATTA.

Δημοφιλέστεροι αποδεικνύονται οι προορισμοί της Κέρκυρας, της Κρήτης, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, της Πάτμου και της Σύρου, οι οποίοι παρουσιάζουν ήδη πληρότητα γύρω στο 80% σύμφωνα με την δημοφιλή πλατφόρμα κρατήσεων της booking.com.

Όσο για την ηπειρωτική Ελλάδα την τιμητική της έχει η Πελοπόννησος (Πόρτο Χέλι), το Μέτσοβο, τα Ιωάννινα και το Πήλιο, με έντονο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών να αποκτήσουν εμπειρίες από τοπικά ήθη και έθιμα της εορταστικής περιόδους.

Όσον αφορά την ανοδική τάση των ταξιδιών του εξωτερικού, μεγάλη δυναμική παρουσιάζει η ζήτηση για Ισραήλ (Ιερουσαλήμ) καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 8-10%, με μεγάλο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για την Αφή του Αγίου Φωτός.

Παράλληλα, ισχυρή αύξηση παρατηρείται στις κρατήσεις για ταξίδια στην Ιορδανία, στο Ντουμπάι, στο Μαρόκο και την Αίγυπτο, ενώ συνεχιζόμενη ζήτηση υπάρχει και για τις αραβικές χώρες, την Κωνσταντινούπολη, την Ιταλία (Σαρδηνία, Σικελία, Ρώμη), τη Γαλλία και την Ισπανία.

Μερικώς αυξημένες είναι και οι εκδρομές προς τη Ρωσία και τη Ρουμανία, την Κεντρική Ευρώπη αλλά και μακρινούς προορισμούς (Περού, Αφρική, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Αυστραλία) δείχνοντας τη διάθεση των Ελλήνων ταξιδιωτών να ανακαλύψουν νέους προορισμούς.

Ανταγωνιστικές τιμές ξενοδοχείων

Στο γεγονός αυτό συμβάλλουν και οι ανταγωνιστικές τιμές των ξενοδοχείων εν συγκρίσει με προορισμούς του εξωτερικού γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει και την εισερχόμενη τουριστική κίνηση. Ειδικότερα στην Αθήνα, οι τιμές των ξενοδοχείων για τον Απρίλιο καταγράφονται μειωμένες κατά 8%, σύμφωνα με την Trivago, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, όπως προκύπτει από το δείκτη Hotel Price Index (tHPI) της Trivago που βασίζεται στην ανάλυση διαδικτυακών τιμών στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση για ένα standard δίκλινο δωμάτιο στην Αθήνα τον Απρίλιο διαμορφώνεται στα 96 ευρώ, προσφέροντας ένα από τα καλύτερα value for money στην Ευρώπη για τους ταξιδιώτες.

Η ακριβότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα σε επίπεδο τιμών διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία είναι το Άμστερνταμ (184 ευρώ) παρουσιάζοντας αύξηση 3 σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018. Ακολουθούν Λονδίνο, Ζυρίχη και Παρίσι.Στις φθηνότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εμφανίζονται η Μόσχα, η Βαρσοβία, η Κωνσταντινούπολη και η Αθήνα.

Η ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού ωστόσο διαφαίνεται ήδη από την αρχή της χρονιάς. Το πρώτο τρίμηνο του έτους όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ταξιδιωτικής κίνησης των περιφερειακών αεροδρομίων ο αριθμός επιβατών εσωτερικού στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport έφτασε το 1,168 εκατ., υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 6,4%.

Το ίδιο διάστημα η κίνηση εσωτερικού στο αεροδρόμιο της Αθήνας έφτασε στο 1,296 εκατ. επιβάτες αυξημένη κατά 8,8%. Με βάση τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού για τον προγραμματισμό των Ελλήνων το Πάσχα, οι ρυθμοί αυτοί εκτιμάται ως θα επιταχυνθούν σημαντικά τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider