Στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συνεδριακούς προορισμούς η Αθήνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συνεδριακούς προορισμούς η Αθήνα
Δύο «Certificate of Excellence» απέσπασε η Αθήνα  στο πλαίσιο της Έκθεσης Conventa 2019.

Δύο «Certificate of Excellence» στην κατηγορία XL Meeting Destinations 2018 και στην κατηγορία New Europe Destinations 2018 απέσπασε η Αθήνα στο πλαίσιο της Έκθεσης Conventa 2019, που διοργανώνει ετησίως το περιοδικό Kongres Magazine, επιβεβαιώνοντας το γεγονός πως μπορεί να φιλοξενεί με επιτυχία μεσαία και μεγάλα συνέδρια.

Η διοργάνωση, που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, καταγράφει και αξιολογεί ξενοδοχεία και συνεδριακά κέντρα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Για λογαριασμό της Αθήνας, το βραβείο παρέλαβε η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), που στην ουσία αποτελεί τον αναπτυξιακό βραχίονα του Δήμου και που, μεταξύ άλλων, σχεδιάζει και υλοποιεί τα δράσεις για την τουριστική προβολή της Αθήνας.

«Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε την οικονομία επισκεπτών της πόλης, μέσω της υλοποίησης συγκεκριμένου τριετούς αναπτυξιακού πλάνου. Σε συνδυασμό με τη στρατηγική επανατοποθέτηση της ελληνικής πρωτεύουσας και στοχευμένες καμπάνιες προβολής του προορισμού, θέτουμε την Αθήνα στο κέντρο της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς αλλά και του συνεδριακού τουρισμού», ανέφερε από πλευράς του ο Αλέξης Γαληνός, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών η οποία συντονίζει το αναπτυξιακό πλάνο του "This is Athens & Partners".

Παράλληλα με την απονομή των βραβείων, τo Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών της Αθήνας έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο της Conventa 2019, με συμμετοχή σε περισσότερες από 30 συναντήσεις δικτύωσης, όπου η Αθήνα παρουσιάστηκε ως κορυφαίος προορισμός φιλοξενίας συνεδρίων και εκδηλώσεων σε εκπροσώπους φορέων και διοργανωτών από όλη την Ευρώπη. Η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αθήνας στις αγορές του εξωτερικού, όπως τονιζεται, αποτελεί σαφή στρατηγικό στόχο του δήμου και της νεοσύστατης σύμπραξης This is Athens & Partners, στην οποία εντάσσονται και οι δράσεις του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών της Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Euromonitor Αθήνα και Ηράκλειο συγκαταλέγονται στους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς σε επίπεδο ανάπτυξης για το 2017. Η αύξηση μάλιστα που παρουσιάζει η πρωτεύουσα είναι διψήφια - 10% - εν συγκρίσει με το 2016. Ωστόσο και παρά τα ρεκόρ που καταγράφει κάθε χρόνο η παγκόσμια αγορά συνεδριακού τουρισμού, η Ελλάδα για το 2017 υποχώρησε έξι θέσεις. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ενωσης Συνεδρίων και Εκθέσεων ICCA (International Congress and Convention Association), πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο 12.558 μεγάλα συνέδρια, 346 περισσότερα από το 2016. Με τα 144 συνέδρια που φιλοξένησε το 2017 η Ελλάδα κατέλαβε την 31η θέση της παγκόσμιας και τη 19η της ευρωπαϊκής κατάταξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider