Επίτιμο μέλος του ΔΣ του Mediterranean Tourism Foundation, ανακηρύχθηκε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, κατόπιν πρότασης της Προέδρου της Μάλτας, Marie- Louise Coleiro Preca, ως αναγνώριση του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου. Η υπουργός αποδεχόμενη την τιμητική πρόταση της Προέδρου της Μάλτας συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση του Mediterranean Tourism Foundation στη Μάλτα.

Το Mediterranean Tourism Foundation αποτελεί διεθνή πρωτοβουλία της προέδρου της Μάλτας και συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), για τη διαμόρφωση διεθνών προτεραιοτήτων και πολιτικών στον τουρισμό, με επίκεντρο τη Μεσόγειο. Επίτιμα μέλη του έχουν ανακηρυχθεί ο τέως Γενικός Γραμματέας του UNWTO, Taleb Rifai, η Πριγκίπισσα της Ιορδανίας και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNESCO, Dana Firas, καθώς και πρώην υπουργοί Τουρισμού μεσογειακών χωρών, εκπρόσωποι διεθνών φορέων και εξέχουσες προσωπικότητες της ταξιδιωτικής αγοράς.

Η κυρία Κουντουρά στην επίσημη τοποθέτησή της, αναφέρθηκε στην ελληνική τουριστική πολιτική και τις επιμέρους στρατηγικές της χώρας μας την τελευταία τετραετία, που έχουν οδηγήσει σε θεαματικά αποτελέσματα, τόσο σε επίπεδο αφίξεων, όσο και εσόδων. Τόνισε την αξία και σημασία του τουρισμού για τις χώρες της Μεσογείου, ως μία από τις πλέον σημαντικές παραγωγικές δραστηριότητες που επιδρούν συνολικά στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.