Ενίσχυση των δρομολογίων Αθήνα-Πεκίνο εξετάζει η Air China

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενίσχυση των δρομολογίων Αθήνα-Πεκίνο εξετάζει η Air China

Την ενίσχυση των δρομολογίων Αθήνα-Πεκίνο εξετάζει η Air China ενώ ο ΔΔΑ έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την αεροπορική εταιρεία για έναρξη πρόσθετων δρομολογίων από άλλη κινεζική πόλη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αεροπορική εταιρεία διεξάγει δύο εβδομαδιαίες πτήσεις τη χειμερινή περίοδο και τρεις εβδομαδιαίες τη θερινή περίοδο με τις πληρότητες των πτήσεων να φτάνουν στο 70%-80%.

Στόχος είναι η ωρίμανση του δρομολογίου Αθήνα Πεκίνο το οποίο παρουσιάζει μικρότερες πληρότητες από ότι αυτές του δρομολογίου Πεκίνο - Αθήνα. Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με το διεθνή αερολιμένα Αθηνών αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι ενέργειες προώθησης της πτήσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα προσβλέπει στην προσέλκυση κινέζων τουριστών με την Υπουργό Τουρισμού να έχει ήδη πραγματοποιήσει σειρά δράσεων για την προσέγγιση αυτής της αγοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα, η βασική πύλη εισόδου στη χώρα, το Αεροδρόμιο της Αθήνας, προχώρησε στην ενσωμάτωση μιας πρωτοποριακής εφαρμογής που θα διευκολύνει και θα υποδέχεται τους κινέζους τουρίστες στη χώρα μας, υποστηρίζοντας εμπράκτως τις προσπάθειες να ενισχυθεί ο τουρισμός από την τεράστια αγορά της Κίνας.

Την εφαρμογή υλοποίησε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών μαζί με την Toorbee για το κινεζικό «WeChat», μέσα από την οποία θα προσφέρονται πληροφορίες για το αεροδρόμιο, αλλά και για την πόλη της Αθήνας.

Επιπλέον, να υπενθυμίσουμε ότι οι Κινέζοι έχουν κάνει απόβαση στην ελληνική αγορά ακινήτων, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια Προάστια (Γυφάδα, Βούλα, Παλαιό Φάληρο) για να αποκτήσουν την περιβόητη «Χρυσή Βίζα». Στα χέρια τους περνούν από διαμερίσματα μέχρι και ολόκληρες πολυκατοικίες γεγονός που ενισχύει την κίνηση μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider