Αυξημένη η κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας τον Ιανουάριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξημένη η κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας τον Ιανουάριο
Άνοδο καταγράφουν τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις.

Θετικά κινήθηκε η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας τον πρώτο μήνα του έτους αναπτερώνοντας τις ελπίδες για μια καλή τουριστική χρονιά.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο Ιανουάριος, λοιπόν, έκλεισε με 1.284.404 επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 8,5%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Από αυτούς, οι 449.758 ήταν εσωτερικού (+7,9%) και οι 943.334 εξωτερικού (+8,7%), αντίστοιχα.

Επίσης, ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, ανήλθε σε 13.648, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 9,4%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού, όσο και οι διεθνείς πτήσεις, παρουσίασαν άνοδο στο επίπεδο του 17,1% και 4,4%, αντίστοιχα.

Παράλληλα αύξηση 12,3% παρουσίασε η συνολική κίνηση στα 14 αεροδρόμια της χώρας (διεθνείς πτήσεις και πτήσεις εσωτερικού) τον Ιανουάριο του 2019 σε σχέση με αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σε απόλυτους αριθμούς, η αύξηση μεταφράζεται σε περίπου 620.000 περισσότερους επιβάτες,σύμφωνα με στοιχεία της Fraport Greece.

Ειδικότερα, η αύξηση των διεθνών επιβατών άγγιξε το 23,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι με τα αεροδρόμια «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων.

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία», μάλιστα, επισκέφθηκαν 63.585 περισσότεροι επιβάτες συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2018.

Αύξηση 120,6% κατέγραψε και το αεροδρόμιο της Μυκόνου, κυρίως χάρη στην ολοκλήρωση των έργων στον διάδρομο αποπροσγείωσης.

Ιδιαιτέρως καλά κινήθηκε και το αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς «Άννα Πολλάτου» με την αύξηση να αγγίζει το 63,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider